Woensdag 14 november werden in Neurenberg de European Beer Stars uitgereikt. Grolsch 0.0% is beloond met een gouden European Beer Star in de categorie ondergistend, alcoholvrij bier. Voor het brouwen van Grolsch 0.0% heeft de brouwerij een uniek proces ontwikkeld, waarbij de gistgroei gestimuleerd wordt en de alcoholische vergisting wordt afgeremd. Het resultaat is een alcoholvrij bier met een volle, frisse smaak en een duidelijke Grolsch-signatuur.

Met 2.344 bieren in 65 verschillende categorieën lag de lat dit jaar hoger dan ooit. De gouden ster wordt dan ook vol trots ontvangen door de Enschedese brouwer. “Voor het brouwen van Grolsch 0.0% hebben we een uniek proces ontwikkeld, waarbij de gistgroei gestimuleerd wordt en de alcoholische vergisting wordt afgeremd. Met als resultaat een alcoholvrij bier met een volle, frisse smaak en een duidelijke Grolsch signatuur. Het is dan ook geweldig dat naast de waardering die we dagelijks van consumenten krijgen voor dit bier, Grolsch 0.0% nu ook gewaardeerd is met deze prestigieuze prijs!” aldus Guy Evers, Meesterbrouwer bij Grolsch. 

Tweede bekroning

Begin oktober kwamen 144 bierexperts uit 32 verschillende landen naar Duitsland om de 2.344 deelnemende bieren te jureren. Met deelnemers uit 51 landen en vanuit alle continenten was het in elk van de 65 categorieën een zware strijd. Het bier werd beoordeeld op uiterlijk, schuim, geur, de unieke eigenschappen van het bier en natuurlijk smaak. In de categorie ‘alcoholvrij bier; ondergistend’ kwam Grolsch 0.0% als winnaar uit de bus. Het is dit jaar de tweede bekroning voor het alcoholvrije bier dat in augustus ook al tot ‘Country winner’ werd bestempeld tijdens de World Beer Awards.

Grolsch 0.0%

Het karakteristieke alcoholvrije pils wordt net als de alcoholhoudende variant gebrouwen met twee soorten hop, één voor de bitterheid en één voor het aroma. Het verschil tussen de twee bieren wordt gemaakt door een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek. Met de 0.0% bieren in haar portfolio speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Consumenten geven steeds vaker de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholarm bier. Ook letten ze steeds meer op hun gezondheid, maken ze bewustere keuzes en kiezen voor verantwoord alcoholgebruik.