De brouwers van de Grutte Pier Brouwerij, Brouwerij Redbad en Stadsbrouwerij Bonifatius hebben gezamenlijk een tocht uitgezet langs 15 locaties in Leeuwarden en Dokkum. Op deze locaties kan je het hele jaar door heerlijke bieren drinken en ze zijn vanaf nu onderdeel van de Friese Heldentocht. Met je vrienden als pelgrimstocht langs de Friese helden.

Een rondgang bij bierhuizen, herbergen, tapperijen en brouwerijen. Aldaar het gerstenat te drinken om de Friese helden te eren, herdenken en om zelfs een offer te doen om een jaar vol geluk veilig te stellen. Wil je meedoen? Ga naar één van de deelnemende zaken en haal daar een stempelkaart. Je hebt dit hele jaar de tijd om dan langs de 15 horecazaken te gaan om daar een biertje te drinken. Met een volle stempelkaart kun je naar micro-Stadsbrouwerij Bonifatius in het centrum van Dokkum of naar Speciaalbier Café de Markies in Leeuwarden om een beloning te ontvangen (actie loopt tot eind 2019).

Openingsdag tijdens de Week van het Nederlandse bier
Zaterdag 25 mei is de openingsdag van de Friese Heldentocht. Tijdens die dag gaat er een pendelbusje tussen Dokkum en Leeuwarden waardoor het nog gemakkelijker wordt beide steden te bezoeken. Halverwege de route stoppen we ook nog even bij de brouwerij die dan een open dag heeft. Als extraatje kan je vanaf nu een Fries helden-bierpakket kopen bij de betere slijterijen in Friesland. In dit pakket zitten drie heldenbieren van de Friese brouwerijen Grutte Pier Brouwerij, Brouwerij Redbad en Stadsbrouwerij Bonifatius.