De Anthony Martin Groep, wiens hoofdkantoor op het historische slagveld van Waterloo uit 1815 is gevestigd, heeft een indrukwekkend resultaat behaald op de 26e editie van de International Beer Challenge in Engeland. Maar liefst negen Anthony Martin-bieren werden bekroond met een gouden medaille. Daarnaast gingen een zilveren en twee bronzen medailles, een World Trophy en de titels ‘Europese Brouwer van het Jaar’ en de absolute topaward ‘Supreme Champion Brewer of the Year’ naar het familiebedrijf. Dit is een primeur in de Belgische brouwgeschiedenis. Bovendien werden ook drie Martin-bieren bekroond met een medaille op de Brussels Beer Challenge 2022.

“Het winnen van de prestigieuze ‘Supreme Champion of the Year’ is zonder twijfel de mooiste erkenning die een brouwer kan toebedeeld krijgen. Samen met onze partners toont deze award de enorme vernieuwing die onze familie en ons team de afgelopen 20 jaar in het familiebedrijf hebben geïntroduceerd!”, aldus een enorm blije Anthony Martin. “Zowel onze traditionele als onze nieuwe, innovatieve recepten wonnen niet minder dan 9 gouden medailles op de International Beer Challenge, waaronder de World Trophy voor de Gordon Scotch Ale, die voor het eerst werd gebrouwen in 1924. Onze Martin’s India en Pale Ale, voor het eerst gebrouwen in 1957, vervoegt onze gloednieuwe Waterloo Red Cherry en ons Maredret-kloosterrecept, dat sinds 2021 gebrouwen wordt met de zusters-benedictinnen. En vandaag op de Brussels Beer Challenge werden onze bieren opnieuw bekroond met drie medailles!”

Indrukwekkende medailleoogst

Op de IBC 2022 won Gordon Scotch Ale zowel een gouden medaille als de World Trophy in de categorie ‘Ales – Scotch Ales 7,8 % en meer’. Ook de lambiekbieren Timmermans Oude Gueuze en Timmermans Griotteke waren de beste in hun categorie en pakten goud. Verder wonnen ook Martin’s Pale Ale, Martin’s IPA, Waterloo Red Cherry, Maredret Triplus, Maredret Altus en Bourgogne des Flandres Brewer’s Desire Lambic Barrel Aged een gouden medaille. Gordon Blond Oak Aged werd bekroond met zilver. Guinness Special Export en Waterloo Saison Bio wonnen brons. Op de Brussel Beer Challenge 2022 won de Anthony Martin Group drie prijzen. Martin’s Pale Ale was het beste bier in de categorie ‘Spécial Belge’ en de Timmermans Lambicus Blanche behaalde een gouden medaille in de categorie ‘Speciaalbier – hybride’. Martin’s IPA won zilver in de categorie ‘English IPA’.