Tijdens de Japanse ‘International Brewers Competition’ in Yokohama zijn de Winterstout en de Biere de Garde Brune van Fortbrouwerij Duits&Lauret bekroond met een bronzen medaille. De ‘International Brewers Competition’ is de grootste Aziatische bierkeuring – een van de vier grootste bierkeuringen ter wereld – en kent een groot, internationaal deelnemersveld. De wereldtop aan bierkeurmeesters is er vertegenwoordigd om de bieren te beoordelen. 

Categorie ‘Export Stout’ en Belgian style Dubbel

De Duits&Lauret Winterstout is een bier dat zich door de uitgesproken smaken en volheid leent om te genieten tijdens de donkere dagen van het jaar. Culinair gezien is het bier het hele jaar interessant vanwege de mooie combinaties die te maken zijn met bijvoorbeeld uitgesproken blauwschimmelkazen en desserts met chocolade. De categorie waarin het bier van Duits&Lauret gescoord heeft is de ‘Export Stout’. Een stijl die zich kenmerkt door sterke koffie- en karameltoetsen en een mooie bitterheid, gevolgd door een volmondige en verwarmende afdronk.

De Biere de Garde Brune is een bewaarbier. Mits onder goede omstandigheden bewaard ontwikkelt dit bier zich met prachtige fruitige geuren en een subtiel Portachtig karakter. De bewaaromstandigheden op het Fort Everdingen, waar Duits&Lauret gevestigd is, zijn hier ideaal voor.

Fortbrouwerij Duits&Lauret 

Duits&Lauret is sinds 2015 gevestigd op Fort Everdingen. Het is niet de eerste keer dat de brouwerij prijzen in de wacht sleept. Bij grote keuringen zoals de Brussels Beer Challenge en de Dutch Beer Challenge vallen de bieren regelmatig in de prijzen. Ook in Japan werden al eerder medailles behaald.