Op donderdag 23 maart 2023 organiseert CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de 7e editie van haar jaarlijkse congres. Vanuit het 1931 Congrescentrum in Den Bosch belooft het wederom een interessant congres voor iedereen met een passie voor het brouwen dan wel leveren van bier. Zowel leden als niet-leden van CRAFT zijn van harte welkom. De Dutch CRAFT Beer Conference 2023 heeft als thema: Brewing Energy Efficient and Responsible.

Hoe ga je verantwoordelijk om met water en andere grondstoffen? Hoe bespaar je energie? Wat betekent duurzaam brouwen en goed werkgeverschap in onze brouwerijen? Wat werkt wel, maar wat ook niet? Laat je informeren en inspireren op actuele, duurzame en sociale vraagstukken die nu belangrijker zijn dan ooit tevoren.

Nieuw: 2 tickets gratis!

Dit jaar bieden we CRAFT-leden de eerste twee tickets voor dit congres gratisaan! Extra kaarten kosten leden daarna slechts €50,- per stuk. Meer informatie over de kosten vind je op de website van CRAFT. Hier kun je je ook aanmelden. Ben jij erbij?

Het congres
Bezoekers krijgen tijdens dit congres een divers en interactief dagprogramma voorgeschoteld onder leiding van dagvoorzitter Perry de Man. Je bepaalt zelf welke lezingen/workshops je wilt volgen en welke kennis je mee naar huis neemt. Ook is er volop ruimte om vakgenoten te ontmoeten, kennis uit te wisselen en te netwerken. Dit kan o.a. tijdens de lunch, de informatiemarkt of de afsluitende borrel. Op de informatiemarkt presenteren tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers zich. Bezoekers kunnen de hele dag de diverse stands bezoeken, hun vragen stellen en/of gebruik maken van diverse acties en aanbiedingen. 

Sprekers
Tijdens het congres is er volop ruimte om naar eigen wens workshops en lezingen te volgen van een groep zeer uiteenlopende en boeiende sprekers. Hieronder een tipje van de sluier:

Kom luisteren naar Peter Rouwen, medeoprichter van Brouwerij Noordt. Hij heeft in vijf jaar tijd een zeer betaalbaar en easy operating systeem ontwikkeld die de hedendaagse Craft-vakman in staat stelt diep in zijn product te kunnen kijken. Grondstof administratie, na controle en opslag voor kwaliteitmonitoring. HACCP is ook ingebouwd. Peter deelt dit congres graag zijn opgedane kennis met jou.

Ruud van Klooster is gepassioneerd supermarkt-expert. Hij bespreekt de omzetmogelijkheden a.d.h.v. actuele IRI-omzetdata. Maak gebruik van zijn kennis en leer hoe je als (CRAFT)brouwer meer business bij het supermarktkanaal kan halen.

Als gediplomeerd zytholoog deelt Thomas Wijns de 10 meest voorkomende pijnpunten die hij tegenkomt tijdens zijn werk als taptrainer en bij het reinigen van tapinstallaties. Ook alles over CO2-instelling, fustkoppeling-onderhoud en tot het perfect spoelen van glaswerk zal aan bod komen. Alles om er voor te zorgen dat het bier bij de gast terecht komt zoals de brouwer het bedoeld heeft.

Serge Hopstaken: De discussie rond grensoverschrijdend gedrag is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Maar wat is het eigenlijk (en wat niet)? En wat kan (of beter: moet) je hier als werkgever aan doen? Hoe ga je het beste om met een mogelijk geval van grensoverschrijdend gedrag op jouw brouwvloer? Een ding staat vast: ‘brewing responsible’ betekent óók verantwoordelijk en met zorg omgaan met je personeel!

Meer informatie over de sprekers en het programma vind je op de website.

Deelnemers sociaal programma
De dag voor het congres is er net als vorige jaar het sociale programma. Je kunt als bezoeker genieten van wat ’s-Hertogenbosch én bier te bieden hebben. We starten met een bierproeverij en rondleiding bij Stadsbrouwerij van Kollenburg. Te voet gaan we daarna naar de Bossche Brouwers voor een heerlijk bier-spijsdiner. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar vol=vol. Wil je dit niet missen, schrijf je dan snel in!

Partners
Het CRAFT congres wordt mogelijk gemaakt dankzij onze partners (sponsors). Hoofdpartner van deze 7e editie is Etiketten- en verpakking drukkerij Eshuis. Wij danken hen en onze andere partners voor hun bijdrage. Interesse in een partnerschap met het Dutch CRAFT Beer Conference 2023? Neem dan contact op met de organisatie via info@mosevents.nl

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van CRAFT aanmelden voor zowel het congres van 23 maart 2023 als voor het sociaal programma van 22 maart 2023. Voor dit laatste geldt wel Vol = Vol. We hopen veel mensen met een passie voor het brouwen van bier te mogen ontmoeten.