In december opende brouwerij Duvel Moortgat in Puurs een eigen microbrouwerij. Daar willen ze experimenteren met allerhande graansoorten en wellicht gaan ze er ook ‘limited editions’ brouwen. Op hetzelfde moment opende de brouwerij een nieuw labo waar bijvoorbeeld nieuwe biersoorten worden samengesteld.

De opmars van Brouwerij Moortgat over de hele wereld is niet meer te stuiten. Daarom vroeg de brouwerij recent weer een capaciteitsverhoging aan. Er wordt er zwaar geïnvesteerd in de toekomst van Duvel, Vedett, Maredsous en de andere bieren van het huis. Er wordt ook in infrastructuur geïnvesteerd. Vroeger moest men naar elders om nieuwe zaken te proberen rond mout, hop of gist. Het oude labo was een productielabo en geen labo waar men onderzoek en ontwikkeling kon doen. Het bijzondere voor de voorbijgangers is dat ze vanaf de straat in de nieuwe microbrouwerij kunnen binnenkijken. 

Hoge kwaliteit brouwinstallatie

Voor de bouw van de microbrouwerij met vijf zogeheten CCT’s (conisch cilindrische tanks van elk 1.000 liter) en de hele installatie werd beroep gedaan op de Duitse fabrikant Schulz. Hoewel de brouwerij niet bedoeld is als productiebrouwerij is het wel mogelijk om eens een limited edition te maken. Zo zijn er al contacten met de beste sommelier van de wereld om iets gezamenlijk te ontwikkelen.