Op vrijdag 6 oktober jl. hebben Bird Brewery en Club Kakatua tijdens de feestelijke opening van het bockbierseizoen bij House of Bird in het Diemerbos een succesvolle lancering gevierd van hun nieuwste speciaalbier: Kaketoekomst. Het evenement, dat enkele honderden bezoekers trok, werd gekenmerkt door een feestelijke sfeer en de veiling van het eerste fust Kaketoekomst dat voor 160 euro werd geveild voor het goede doel. Ook de verdere opbrengsten van het bier worden gedoneerd om gezamenlijk 20.000 kilo plastic uit de rivier te halen. Niet onbelangrijk: het bier werd direct getapt en viel goed in de smaak.

Lancering Kaketoekomst: 20.000 kilo afval uit de rivier

De opening van het bockbierseizoen bij House of Bird was een mooi evenement om de samenwerking tussen Bird Brewery en Club Kakatua in de schijnwerpers te zetten. Met de opbrengsten van het bier Kaketoekomst schaffen ze een nieuwe trash barrier aan, die in Indonesië zal worden geplaatst en beheerd. Deze samenwerking kan resulteren in een vangst van wel 20.000 kilo afval uit de rivieren. Ralph, mede-eigenaar van Bird Brewery, zei: “Het Bocktoberfest was een fantastische avond, en we zijn verheugd om samen met Bird Brewery en Club Kakatua een bijdrage te kunnen leveren aan het schoonmaken van onze planeet. Kaketoekomst is niet alleen een geweldig bier, maar het draagt ook bij aan een belangrijke zaak. Deze zal voorlopig nog op tap staan in onder meer ons proeflokaal!”

Kaketoekomst is niet alleen een bier met een missie, maar het heeft ook een bijzondere smaak. Het speciaal voor dit project gebrouwen bier is een volle Dubbel Weizen met een alcoholpercentage van 7,4% en een lekkere dosis hop. Dit troebele, volle bier is zowel geschikt voor zonnige zomerdagen als stormachtige herfstdagen. “Kaketoekomst is een bier met een mooi doel, en we zijn blij met de enthousiaste ontvangst die het heeft gekregen”, merkte Youri van Club Kakatua op. “Dit initiatief samen met Bird Brewery helpt ons absoluut om onze doelen te verwezenlijken en onder meer de rivieren van plastic te bevrijden.”

Over Bird Brewery en Club Kakatua

Bird Brewery is een brouwerij die zich inzet voor duurzaamheid en het milieu, en met hun bieren impact wil maken. Club Kakatua is een goed doel dat is opgericht in 2020 uit de noodzaak voor tastbare projecten waarmee ze onze planeet groener en gezonder maken. Samen slaan ze nu de vleugels ineen en creëren ze een samenwerking die op een ludieke manier een noodzakelijke boodschap verkondigt en ondertussen geld ophaalt voor de realisatie van een tastbaar project.