Op 5 september 2019 veilde Hanna Verboom de eerste doos met 12 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa, alsmede het eerste volle glas. Het eerste doosje werd geveild voor € 2700,- en het eerste glas leverde € 1000,- op. Deze veiling volgde aansluitend op de landelijke lancering van dit jaarlijkse initiatief. Om 18.00 uur werd in Amsterdam het eerste vat aangeslagen. Voor deze zevende editie heeft Grolsch een uniek speciaalbier gebrouwen: Grolsch Honing Weizen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar KiKa, stichting Kinderen Kankervrij.

Grolsch Honing Weizen

Grolsch Honing Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen met 60% tarwemout. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse Weizensmaak. De bloemige geur, door de toevoeging van honing, geeft een bijzonder samenspel met het aroma van sinaasappel en rozemarijn. De zacht zoete afdronk maakt dit verfrissende speciaalbier met een alcoholpercentage van 5,5% helemaal af.

Genezingspercentage
Het aantal hectoliters (100L) dat afgevuld wordt, staat gelijk aan het percentage kinderen dat geneest van kanker in dat jaar. Dit jaar ligt het genezingspercentage op 78%. Er wordt dus 78 hectoliter afgevuld op fust voor de horeca en 78 hectoliter wordt afgevuld op fles voor retail. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie geïnitieerd door speciaalbierhandel Bier&cO waarbij een wisselende brouwer, horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim €500.000 opgebracht. De Grolsch Honing Weizen is vanaf 5 september om 18.00 uur op tap verkrijgbaar in ruim 180 deelnemende horecagelegenheden. Ook is het Geniet & Geef bier na de lancering verkrijgbaar in de iconische Grolsch beugelfles van 45cl, die exclusief verkocht zal worden door Albert Heijn en Mitra. Alle verkooppunten zijn terug te vinden in de Geniet & Geef app. Deze is te downloaden in de App Store en Google Playstore via:

iOs: https://apple.co/30qr0g7

of Android: https://bit.ly/2KZEl8Q

 

Op de foto v.l.n.r. Ard Bossema (marketingdirecteur Grolsch), directeur KiKa Frits Hirschstein, Gaius Voute (Bier&cO) en Hanna Verboom.