Op 16 september is onder grote belangstelling het kreeftenbier van bierbrouwerij Kompaan gelanceerd. In Kompaan’s thuishaven in de Haagse Binckhorst werden de eerste glazen ‘Lobster Saison Running with Scissors’ uitgeschonken. Het kreeftenbier is een zeer frisse, droog uitvergiste saison met een aroma van witte peper, limoen, en in de afdronk een zoetje van de Oosterscheldekreeft.

De brouwers van Kompaan vervullen met het kreeftenbier een lang gekoesterde wens. “Wij hebben ooit Lobster bier van een brouwerij uit Italië geproefd en bleven met het idee spelen om zo’n bijzonder en uniek bier ook in Nederland te brouwen”, aldus de oprichters Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch van Kompaan. “De Oosterscheldekreeft is een prachtig, lokaal natuurproduct, hoe mooi is het om daarmee onze Lobster Saison te maken?”

In samenwerking met United Fish Auctions, die de visafslagen in Scheveningen en Stellendam en de kreeftenafslag in Colijnsplaat exploiteert, werd dit werkelijkheid. Kompaan is begin juli zelf mee de Oosterschelde opgegaan om de kreeften te vangen voor het nieuwe bier.

Je proeft de kreeft
“Je proeft echt de kreeft. Knap gedaan!” reageert Johan van Nieuwenhuijzen van United Fish Auctions is enthousiast. Van Nieuwenhuijzen ziet goede mogelijkheden voor het kreeftenbier. “De Oosterscheldekreeft is een uniek natuurproduct dat wij graag onder de aandacht willen brengen van een breder en jonger publiek. De totstandkoming van het eerste unieke kreeftenbier van de succesvolle Haagse bierbrouwers van Kompaan is daar een nieuwe manier toe.”

www.kompaanbier.nl

Bekijk hier de ‘Making of’ video: Running with Scissors – Lobster Saison