De prachtige Gelderse stad Arnhem heeft alles! Behalve een eigen onafhankelijke bierbrouwerij. Daar is nu verandering in gekomen. Op 19 augustus opent Leroy Brown Brewery zijn deuren aan de kade van de nieuwe Rijnhaven. 

Arnhem is een fantastische stad en verdient ook een eigen craftbier brouwerij van topniveau. Natuurlijk zijn er anderen die al langer bier brouwen in Arnhem zoals de museumbrouwerij in het Openluchtmuseum, huurbrouwer Het Roze Varken en Brouwerij ‘in oprichting’ Kleefsewaard. Tot een échte onafhankelijke en operationele craftbier brouwerij in Arnhem is het tot nu toe helaas nooit gekomen. Dat is nu verleden tijd. Vanaf april is er hard gewerkt in het brouwerijpand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een kantoorruimte is geheel omgebouwd tot brouwzaal waarin een zelf ontworpen en gefabriceerde brouwinstallatie van 300 liter werd geplaatst. De eerste bieren zijn gebrouwen en zullen op 19 augustus gereed zijn om gepresenteerd te worden aan bierliefhebbend Nederland.

Naam en bieren

Alles in deze brouwerij is handwerk en het bier wordt dus op écht ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spatten. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer ‘Bad, bad Leroy Brown’ van Jim Croce uit 1973, dat gaat over de gevaarlijkste kerel van de stad Chicago. Alle bieren van Leroy Brown Brewery zijn uiteraard ook eigenzinnig, een beetje stout en ‘wrong in the right way’. Naast de bieren die men onder eigen naam gaat verkopen is het voor iedereen mogelijk om in de brouwerij, onder begeleiding van de brouwer, een eigen craftbier te leren ontwikkelen en te brouwen. Tijdens deze workshop ga je met twee tot zes personen aan de gang met je eigen bier in de brouwinstallatie. Zodra het gereed is ontvang jij je zelf gebrouwen bier, netjes afgevuld in flessen, om aan iedereen te laten proeven. Ook is het voor bedrijven en organisaties mogelijk om samen met de brouwer een eigen bier te ontwikkelen voor een speciale gelegenheid of als relatiegeschenk. Eventueel met een eigen etiket en bijpassende cadeauverpakking. Daarnaast is er in de brouwerij een craftbierwinkeltje, geven ze korte rondleidingen en kan je een bierproeverij boeken.

Grand Opening Festival

Op 19 augustus opent Leroy Brown Brewery de deuren van 14:00 tot 23:00 uur voor iedereen die het leuk vindt om met hun kennis te maken. Tijdens het Grand Opening Festival presenteren ze hun bieren en maken ze er een zonnig feestje in festivalstijl van. Langs de kade van de nieuwe Rijnhaven zal een mooi terras staan waar je hun bieren voor het eerst kunt proeven onder het genot van een bijpassend gerechtje en zomerse muziek. Ook is er de mogelijkheid om de brouwer de oren van het hoofd te vragen over de brouwerij, de bieren of de andere mogelijkheden die zij bieden. De officiële openingsceremonie vindt om 15:30 uur plaats.