Thuisbrouwer Piet Reniers, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd, heeft vrijdagavond 18 oktober jl. zijn eigen gebrouwen Brand speciaalbier feestelijk gevierd met vrienden, familie en bierliefhebbers in Loods 61 in Eindhoven. De Limited Edition Brand Premier Winter is sindsdien verkrijgbaar in de horeca en later in de maand in diverse supermarkten, waaronder in de grote winkels van Albert Heijn en online. Het winterbier heeft een volzoete, verwarmende en kruidige smaak door het gebruik van zoethout.

Eindhovenaar Piet Reniers heeft in mei de 8e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd in Wijlre gewonnen. Na een spannende wedstrijd versloeg hij maar liefst 318 thuisbrouwers. De afgelopen maanden heeft Piet samen met de brouwers van Brand zijn bier gebrouwen in de brouwerij in Wijlre. Piet: “De afgelopen maanden waren zo speciaal voor mij. Dat ik de wedstrijd in mei won was natuurlijk één ding, maar het bier daarna mogen brouwen op grote schaal bij Brand was een beleving op zich. Ik vind het bijzonder dat ik vandaag mijn bier kan laten proeven aan mijn vrienden en familie. Maar natuurlijk is het ook wel spannend, ik hoop dat iedereen er net zo van kan genieten als dat ik zelf doe. Tot nu toe heb ik gelukkig veel positieve geluiden gehoord. Omdat het in een grote fles verkrijgbaar is lijkt het mij mooi als mijn bier tijdens een feestelijk moment of gezellig diner met elkaar wordt gedronken. Ik zie het al helemaal voor me!”

Het perfecte winterrecept

De Limited Edition Brand Premier Winter van 8,8%  is een Winterbier met een volzoete, verwarmende en kruidige smaak door het gebruik van zoethout. Door het relatief hoge alcoholpercentage (8,8%) is het een bier dat je rustig moet proeven om alle smaaktonen te ontdekken. Een perfect bier om te delen. De Brand Premier Winter is vanaf nu beschikbaar bij de Brand proeflokalen op fles (75 cl) en fust. Later is het nieuwste speciaalbier van Brand ook verkrijgbaar in diverse supermarkten (75cl fles), waaronder in de grote winkels van Albert Heijn en online voor een adviesprijs van €6,49.