Elf Tilburgse brouwerijen sloegen de handen ineen om een prachtig, écht Tilburgs bier te brouwen. De Tilburgse Ale! Het doel is geld ophalen voor het goede doel, Stichting Poels. Deze collab is gemaakt door Bierbrouwerij de Koningshoeven, Brouwerij de Blauwe IJsbeer, Brouwerij de Halve Ton, Brouwerij de Man, Brouwerij ’T MAG, Gebroeders Hop, LOC Brewery, Stadbrouwerij 013, Stadbrouwerij Tilburg, Torens Tilburg en KraftBier.

Het idee lag er al een tijd, ongeveer twee jaar proberen de brouwerijen al samen te komen om dit idee te realiseren. Maar elke keer kwam er wel iets tussen. Gelukkig kwam er uiteindelijk toch actie in en daar is dit bier uit gekomen. Een 150 jaar oud Tilburgs bierrecept.

Stichting Poels

Om de cirkel helemaal rond te maken is er een goed doel aan gekoppeld waar de opbrengsten van het bier naartoe gaan. Gerrit Poels heeft zijn leven in het teken gesteld van hulp op microniveau, maar eigenlijk is de boodschap veel breder: Help elkaar. Hij brengt al jarenlang ’s nachts brood langs bij hen die het niet al te breed hebben. Bij het drinken van dit bier steun je dus direct de stichting. Het bier is op verschillende plekken in Tilburg verkrijgbaar, zowel horeca als retail verkoopt het Voor Mekaar bier.