Hoe komt een Nederlandse metalband bij de Ieperse brouwerij Kazematten uit? Simpel: geboren en getogen Ieperling Isaac Delahaye beroert de snaren bij Epica. Epica is een ‘symphonic metal band’ en werd een kleine twintig jaar geleden opgericht. Ze hebben nu ook hun eigen bier. Zoals het een symfonische metalband betaamt is ook het Epica bier een geslaagde combinatie verschillende smaken. Epica is een zijdezacht ‘easy drinking’ bier (5,4% alc. vol) met een exotische fruitigheid, een milde hoppigheid en een hoog dorstlessend karakter.

In de afgelopen twintig jaar slaagde Epica erin om één van de meest populaire bands te worden van de Lage Landen, en dat over alle muziekgenres heen. Ondertussen overstegen ze qua naam en faam moeiteloos de niche waaruit ze ooit ontsproten zijn en groeiden ze uit tot een internationale act die iedere avond concerteert voor meer dan 2000 mensen.

Epica heeft acht full albums uitgebracht, samen goed voor meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Hun laatste full album ‘Omega’ werd gereleased in februari 2021 en kwam binnen in de top 10 albums charts in onder andere Duitsland, België en thuisland Nederland. De band speelde ondertussen meer dan 1000 shows in meer dan 60 landen, verspreid over alle continenten. Van Sydney tot Rio de Janeiro, van Los Angeles tot Tokyo, overal ter wereld verkopen hun clubshows in een mum van tijd uit. Op festivals als Pinkpop (NL), Graspop (BE), Hellfest (FR), Wacken (DE), Hell & Heaven Festival (MX), Dowload Festival (GB) en Heavy Montréal (CA) prijken ze ook steevast bovenaan op de affiche en staan ze garant voor een totaalspektakel.

Epica is zonder meer een fenomeen. Dat hun aanhang heel talrijk is, uit zich bijvoorbeeld tot indrukwekkende cijfers op hun social media channels: méér dan 2 miljoen volgers op Facebook, meer dan 300.000 volgers op Instagram en meer dan 300.000 subscribers op hun YouTube-kanaal. Ter illustratie & vergelijking, Maneskin (de winnaar van het laatste Eurovisie Songfestival) wordt bestempeld als het nieuwe commerciële rocksucces na Kings Of Leon en klokken af op ‘slechts’ 1 miljoen Facebook-volgers.

De band telt zes leden, waaronder dus ook Ieperling Isaac Delahaye (9 januari 1982). Isaac is geboren en getogen in Ieper. Hij ging naar school in het Ieperse college en vormde ook zijn eerste bandjes, zoals bijvoorbeeld ‘Forcible’, met zijn schoolvrienden van toen. Hij volgde zijn muzikale passie en ging na zijn middelbare school studeren aan de popafdeling van het Rotterdams conservatorium. Tijdens die schooljaren vormde hij verschillende metal georiënteerde bands en ontmoette op die manier ook verschillende leden die deel uitmaken van Epica.

Info

Epica is een zijdezacht easy drinking bier (5,4% alc. vol) met een exotische fruitigheid, een milde hoppigheid en een hoog dorstlessend karakter. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Kazematten in Ieper.

Kleur

Epica is een sprankelend heldere craft lager met een uitnodigende goudgele kleur en hagelwitte schuimkraag.

Karakter, smaak, aroma’s

Zoals het een symfonische metalband betaamt is ook het Epica bier een geslaagde combinatie verschillende smaken. Het onmiskenbaar moutkarakter dat opgebouwd is uit lichte biscuit en een onweerstaanbare honingzoetheid wordt afgewisseld met een fijn steekspel van citrustoetsen en pittige kruidigheid. Dankzij de gebalanceerde hopbitterheid smaakt een Epica heel evenwichtig, verfrissend én dorstlessend!

Culinair

De smaaksensatie van limoen, pepermunt, tropisch fruit en frisse kruidigheid maken dat Epica héérlijk te matchen valt met het betere comfortfood! Je kan dus naar hartenlust combineren met bijvoorbeeld burgers, hot wings en pizza.

Beschikbaarheid

Epica – het bier – is te verkrijgen via verschillende webshops zoals www.bierbazaar.be, www.belgianbrewed.com, www.hopt.be en www.saveur-biere.com.