Vanaf 22 februari kan je in het café van CC Muze in Heusden-Zolder naar de expositie ‘Blik op Kunst’. De curator van de expo is brouwerij ‘Stroom’ uit Gent. De brouwerij staat bekend om de mooi vormgegeven bierblikken waar kunstwerken op afgebeeld staan. Voor het eerst ooit worden de originele werken vanop hun blikken getoond en krijg je een betere inkijk in het werk van elke kunstenaar. Deze expo komt er niet toevallig, maar is een voorsmaakje van het bierfestival The Beer Experience, dat plaatsvindt op 18 en 19 maart 2023 op dezelfde locatie: ZLDR Luchtfabriek en CC Muze.

Teaser voor het bierfestival

Vanaf 22 februari tot en met het festival zelf op 18 en 19 maart, zal de expo te zien zijn boven het Muzecafé. Er worden 14 kunstwerken tentoongesteld: zeven werken die op de bierblikken staan aangevuld met zeven andere werken van de kunstenaars. De kunstwerken zijn van de artiesten Wout Vercammen, Joëlle Dubois, Thomas Dhanens, Liliane Vertessen, Jorden Boulet, Jerome David en Karin Borghouts. 

Hart voor kunstenaars

Stroom is een jonge brouwerij uit Gent. Eén van de oprichters, Carl Uytterhaegen heeft een lange geschiedenis in de kunstwereld als galeriehouder en verzamelaar van kunst. Het kon niet anders dat de brouwerij kunst zou integreren in haar activiteiten, en dat deden ze. Op elk blikje bier staat een kunstwerk afgebeeld. De kunstenaars krijgen een deel van de winst en zo ondersteunen Carl en de brouwerij de kunstenaars. Voorlopig werkt de brouwerij samen met zeven kunstenaars. Hun werk wordt geprint op de blikken. Geen typische dingen die je normaal op bieretiketten ziet, wel kunstwerken met een verhaal, kunst die iets zegt. De brouwerij heeft de ambitie om in de toekomst te blijven samenwerken met kunstenaars op deze manier. Voor 2023 staan er alvast samenwerkingen met drie nieuwe kunstenaars op het programma. Een tipje van de sluier. Loïc Van Zeebroek verzorgt het label van de volgende bier release van STROOM. Een Vienna Lager waarvan de bezoekers van The Beer Experience de primeur krijgen. 

Blik op Kunst, Kunst op Blik

The Beer Experience kon zich helemaal vinden in de filosofie van de brouwerij Stroom. Niet alleen voor hun bieren die ongefilterd en ongepasteuriseerd zijn en gebrouwen worden met hernieuwbare energie, maar ook in de filosofie die ze hanteren met betrekking tot de kunst. Ook The Beer Experience geeft aandacht aan allerlei kunstenaars zoals brouwers, koks en muzikanten die je op het festival aan het werk kan zien. 

Ticket bierfestival is inclusief bezoek expo

De expo Blik op Kunst is te zien vanaf 22 februari en loopt door tijdens de openingsuren van het Muzecafé tot en met het festival zelf. Een ticket voor het bierfestival geeft ook toegang tot de exporuimte tijdens het festival zelf.