Op 1 februari, uitgerekend op het moment dat honderdduizenden Belgen zich engageren om een maand lang geen alcohol te drinken, komt Force Majeure Tripel op de markt. Een primeur, want het gaat om de allereerste alcoholvrije Belgische tripel. Het bier is het tweede van brouwerij Force Majeure die zich als eerste Belgische brouwerij uitsluitend toelegt op het maken van smaakvolle alcoholvrije speciaalbieren.

Na de lancering van de Traditional Blond in 2019, werd meteen gestart met de ontwikkeling van de Tripel, misschien wel het meest befaamde Belgische speciaalbier. Door zijn uitgesproken smakenpallet, bleek dat een hele uitdaging. Oprichter Stijn Panis: “We hebben maanden gesleuteld aan een recept dat het sterke karakter en de gelaagde smaak van de beste Belgische tripels respecteert. Maar het resultaat is er. Ik durf zonder blozen te zeggen dat we een tripel hebben gebrouwen met een geheel eigen smaak die zijn voet kan zetten naast de alcoholhoudende varianten.”

De timing van de lancering is niet geheel toevallig. Elk jaar staat een grote groep Belgen in februari traditiegetrouw stil bij onze alcoholconsumptie door een maand lang geen alcohol te drinken. En dat is misschien het gepaste moment om lekkere alcoholvrije alternatieven te ontdekken. Of zoals Panis het stelt: “Ook in februari verdwijnt de goesting voor een goed glas niet. Net dan is een smaakvol alcoholvrij speciaalbier het ideale antwoord.”

Force Majeure verkooppunten in je buurt vind je op www.forcemajeure.be. Bestellen kan ook via beerwulf.com.