De speciaalbieren van de Belgische VTM-journalist Patrick van Gompel en gastronoom Françoisi Huysmans kunnen voortaan op 10 kilometer hoogte worden gedronken. De bieren François Grand Cru en Tripel 888 worden voortaan geschonken in de businessclass van Brussels Airlines. Ze zijn verkrijgbaar op 25 bestemmingen in Afrika, Verenigde Staten en Canada. 

“Brussels Airlines heeft geïnvesteerd in een ‘boetiekhotel in de wolken’. De nieuwe cabines voor businessclass krijgen voor de vluchten op lange afstand een nieuw interieur, stijl art nouveau. Daar hoort kwalitatief goed eten bij en natuurlijk Belgische bieren”, vertelt Patrick van Gompel. Voor de gastronomie werkt Brussels Airlines dit jaar samen met sterrenchef Thierry Theys van restaurant Nuance in Duffel. Hij mocht ook enkele bieren kiezen die uitstekend passen bij zijn menu’s. “Gelukkig kozen chef Thierry Theys en zijn sommelier Viktor Derks voor onze bieren Tripel 888 en François Grand Cru. Ze worden ook afwisselend gepromoot als bier van de maand. Dat vinden we geweldig natuurlijk. Ons bier wordt nu dus gedronken op weg naar de uithoeken van de wereld. Qua promotie kan dat tellen.”

François Grand Cru en Tripel 888 in Nederland

Ook in Nederland winnen de bieren François Grand Cru en Tripel 888 aan populariteit. De hoogwaardige en exclusieve bieren zijn inmiddels verkrijgbaar bij diverse restaurants, cafés en speciaalbierwinkels. In Nederland worden de bieren verdeeld door BierCulinair.nl