Duvelbier golfde nog niet eerder zo ritmisch door het iconische glas. De ‘D’ functioneert als startpunt van een fijne tornado aan koolzuurbellen die alles in beweging brengen. Voor de nieuwste editie van de Duvel Collection werkt Duvel samen met Rotterdamse illustrator en DJ Franky Sticks. Het nieuwe glas is vanaf 5 september verkrijgbaar en wordt op donderdag 1 september gelanceerd tijdens een door Franky Sticks gehoste jamsessie in zijn geliefde Rotterdam.

Wat Franky Sticks betreft is beweging waar het allemaal om draait – of het nu muziekgolven, mensen op de dansvloer of lijnen op een doek zijn. Bij iedere beweging kan er iets nieuws, iets eigenzinnigs, iets duivels ontstaan. Zo vinden Franky Sticks en Duvel elkaar op het snijvlak van creëren, experimenteren en innoveren. 

Spelen met contrast

Franky Sticks is een echte Rotterdamse artiest. Hij is rauw, eigenzinnig, daadkrachtig en beschikt over een enorme passie voor creatie. Van jongs af aan trekken zowel draaitafels als verftubes zijn aandacht: “Alles wat ik doe komt voort uit een bepaalde flow. Een vibratie. Uit een behoefte om iets te maken. Of het nou met een stift op papier, een kwast op doek of een naald in de groef van een plaat is. Pionieren en uitdagingen aangaan is wat ik het liefste doe en dat is waar Duvel en ik elkaar gevonden hebben. Ik maak graag optimaal gebruik van vormen en details. Het ontwerp is geïnspireerd op muziek en de optredens waar ik mijn eerste biertjes dronk. De muziek, de trillingen van de bass die door het glas en je lichaam heen vloeien. Eigenlijk de golven of life, alles wat we aanraken komt daar uit voort. Het Duvel-glas is deels gevuld met bier en deels met schuim en lucht, het ontwerp met de waves speelt met dit contrast en brengt zo de zwevende karakters in beweging.”  

Devil in the details

Pionieren zit Duvel-brouwers in de genen. Een eeuw geleden smokkelden ze gist mee uit Schotland om het unieke bier te kunnen ontwikkelen. Duvel zoals we dat nu kennen is het resultaat van een lang proces van jezelf steeds opnieuw uitvinden en elke keer weer nieuwe processen uitproberen. Alles voor de best mogelijke smaak. The devil is in the details… Sinds 2007 biedt Duvel een podium aan bijzondere kunstenaars en artiesten om hun creatieve brein los te laten op dat iconische glas. Eerder gingen onder andere Piet Parra, Morrison Schiffmacher en FAKE, Franky voor. 

Over Franky Sticks

Franky Sticks is de artiestennaam van illustrator en DJ Frank Stok. Zijn stijl kenmerkt zich door vloeiend lijnenwerk in combinatie met een levendig kleurenpallet. Het speelse en tegelijkertijd bedachtzame werk heeft iets tijdloos en is geïnspireerd op het diverse landschap en bloeiende mix aan culturen van Rotterdam. Handmannetjes zijn een herkenbaar onderdeel van zijn kunstwerken. Franky’s portfolio omvat muurschilderingen, digitale illustraties, sculpturen, schilderijen en prints. Als DJ staat hij al meer dan acht jaar achter de draaitafels in clubs en op festivals en evenementen.  

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Duvel Art Glas ontworpen door Franky Sticks, is vanaf 5 september verkrijgbaar bij diverse cafés, supermarkten en slijterijen als tijdelijk cadeau. Check www.duvel.com/franky-sticks voor meer info.

Over Duvel Collection

Duvel is veel meer dan een passie voor bier. Het is een echte passie voor de goede smaak. Voor Duvel Collection brengen een reeks internationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas. Het resultaat is een gelimiteerde oplage kunstobjecten. In 2010 mochten Parra, Eley Kishimoto en Denis Meyers zich uitleven op het glas. Nadien volgden onder andere Stefan Glerum, Morrison Schiffmacher, FAKE en nu dus Franky Sticks uit Rotterdam. Voor een highlight-overzicht van artiesten die Franky Sticks voorgingen, check de Duvel Art Gallery video op https://www.duvel.com/nl-nl/collections.