FrietHoes en Jopen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuw bier, Schillen Blond. Een echt fris Haarlems brouwsel met een klein bittertje in de afdronk met een etiket ontworpen door bekende Haarlemmer Joost Swarte. Schillen Blond is sinds 29 november verkrijgbaar bij onder andere de Jopenkerk Haarlem.

In 2017 lanceerde FrietHoes Schillenbier: bier gemaakt van de aardappelresten die overbleven tijdens het produceren van hun verse friet. Een aardappel is nu eenmaal rond en frieten vierkant, waardoor je stukjes aardappel en schil overhoudt. Samen met brouwerij Troost werden destijds de resten uit de frietsnijderij verwerkt in een nieuw product, Schillenbier.

Deze keer koos FrietHoes ervoor om samen met het eveneens uit Haarlem afkomstige Jopen een tweede bier te brouwen, Schillen Blond. Naast de al eerdergenoemde aardappelresten bestaat Schillen Blond uit gerst, verschillende hopsoorten en gist.

Over FrietHoes

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappel. Het is echte friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen. De ambachtelijke frieten van FrietHoes zijn al sinds 2009 verkrijgbaar in de eigen winkel in Haarlem en bij verschillende restaurants door heel Nederland, zoals Rijks, De Biertuin en Madam. Daarnaast is FrietHoes met hun verse friet ook aanwezig bij evenementen als Mysteryland en Best Kept Secret en in attractiepark De Efteling.