Voor het bockseizoen in alle hevigheid losbarst komt Maximus uit Utrecht met iets geheel anders: de Fruity Phoenix Sour I.P.A. (6%). Het bijzondere bier zit vol zit met fruit (rode vruchtjes en jasmijn), heeft een mooi uitgebalanceerd zuurtje en oogt flink rood in het glas. Door het gebruik van mahleb (gemalen kersenpitten) ontstaan er naast de fijne zuurtonen ook hints van warme amandelen. Bij de hop is gekozen voor Warrior, Hull, Melon, El Dorado, terwijl bij de gist gebruik gemaakt wordt van Water Kefir en Trend Ale. Een gedurfd bier met een onverwachte twist en de tweede editie van Fruity Phoenix in de Circus Maximus-serie.

In de Circus Maximus-reeks wordt gezocht naar nieuwe smaken en perfecte doordrinkers in bestaande bierstijlen en krijgen de bieren ook iets extra’s in uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op de missie van Maximus om mensen samen te brengen, zichzelf te laten zijn en een nieuw bieruniversum te ontdekken. Fruity Phoenix Sour I.P.A. is verkrijgbaar op blik (33cl).

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een onafhankelijke brouwerij, opgericht in 2011 en geworteld in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maximus brouwt ambachtelijke bieren en staat voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. De authentieke brouwinstallatie, op basis van koperen ketels, is te bewonderen vanuit het sfeervolle proeflokaal. Naast vaste bieren, waaronder de veelvuldig bekroonde blonde Pandora, maakt Maximus seizoenbieren, Circus Maximus-bieren en andere specials met een onderscheidend karakter. Maximus wil een maatschappelijk verantwoorde, ‘groene’ brouwerij zijn, waarbij ‘samen’ het sleutelwoord is. Om bieren te brouwen, in het werken met lokale ondernemers en om via het proeflokaal mensen uit de buurt samen te brengen en te verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.