Weert heeft een lange traditie op het gebied van bierbrouwerijen. Ooit telde de stad maar liefst 184 brouwers. De afgelopen jaren zijn er opnieuw verschillende brouwerijen opgericht, die deze traditie voortzetten. Reden genoeg een boek uit te brengen waarin de biercultuur van Weert tot leven komt. In het boek ‘Gebrouwen in Weert – Brouwers uit het heden en verleden’ komen heden en verleden samen.

In dit boek maak je kennis met het brouwproces, duik je in de geschiedenis en maak je kennis met de hedendaagse brouwers van Weert. Hoewel het brouwen in veel gevallen een uit de hand gelopen vrijetijdsbezigheid is, neemt de nieuwe generatie brouwers het proces zeer serieus. Sinds enkele jaren zijn er dan ook diverse nieuwe bieren op de markt verschenen. Deze prijken op de drankenkaart van menig horecazaak in de regio.

Weertzzz

Art-is mediagroep heeft in opdracht van Weertzzz.nl het boek gemaakt. Het boek werd gemaakt in samenwerking met Gemeentearchief Weert. Weertzzz biedt lokale producten aan: zoet, zuur en zout, maar ook bijvoorbeeld t-shirts en zeep en foto’s, prenten en kaarten uit de omgeving. Het boek past perfect in het assortiment van Weertzzz. Interessant voor iedereen die graag een biertje drinkt; om zelf te lezen of om cadeau te doen. Het boek is vanaf maandag 5 oktober verkrijgbaar bij de Weerter boekhandels.

Boekpresentatie

Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan wethouder Geert Gabriëls. De boekpresentatie vindt plaats tijdens de opening van de expositie ‘Van Graan Naar Kraan’, komende vrijdag (2 oktober) om 14.00 uur in de bibliotheek van Weert (Wilhelminasingel 250). Dit is een expositie van Het Erfgoedhuis over brouwerijen en cafés in Weert en Stramproy door de geschiedenis heen.