De VZW Impanis – Van Petegem en Brouwerij Haacht kondigen aan dat de Primus Classic 2020 niet zal plaatsvinden. De UCI ProSeries-wedstrijd zou dit jaar op 19 september worden gereden. De organisatie richt nu haar pijlen op een extra feestelijke editie in 2021.

Peter Van Petegem van de VZW Impanis – Van Petegem: “Onlangs werd duidelijk dat de voorlaatste etappe van de Tour de France samenvalt met onze wedstrijd. De uitzending van deze beslissende klimtijdrit gaat de aandacht van de hele wielerwereld naar zich toezuigen. Daardoor wordt een rechtstreekse uitzending – een essentieel element voor onze sponsors – van de Primus Classic helaas onmogelijk. Eerder had de coronacrisis onze plannen om het tienjarig jubileum van Primus Classic dit jaar te vieren, al gedwarsboomd. Nu ook de sportieve plannen naar volgend jaar verhuizen, kunnen we die toch laten samenvallen met de festiviteiten.”

De beslissing om te annuleren werd genomen in overleg met medeorganisator Brouwerij Haacht. “Als vaste aankomstplaats van de Primus Classic barst er op onze brouwerijsite elk jaar een echt volksfeest los”, zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht. “En als we de buurt niet kunnen samenbrengen, is het voor ons geen échte Primus Classic. Nu onze horecaondernemers ons meer dan ooit nodig hebben, willen we bovendien zo veel mogelijk investeren in de heropstart van de sector. Het schrappen van de Primus Classic 2020 is een moeilijke maar onvermijdelijke beslissing. En uiteraard kijken zowel Peter als ik enorm uit naar een absolute topeditie op 18 september 2021.”