Tekenaar Yannick Thiel heeft het nieuwe etiket van de BIG CHOUFFE 2019 ontworpen. Hierbij krijgen de 130.000 flessen van de gelimiteerde collectie een gezeefdrukt etiket dat speciaal voor Brouwerij Achouffe door de Luikse illustrator getekend werd. De flessen van anderhalve liter zijn vanaf nu te verkrijgen. Sinds 2005 worden de etiketten van de flessen BIG CHOUFFE ontworpen door befaamde tekenaars. 

Dit jaar is het de beurt aan illustrator Yannick Thiel, die gepassioneerd is door de fauna en flora van onze wouden en de wezens die er leven. “Elke stronk, elk hoekje kan in mijn kinderlijke verbeelding de schuilplaats zijn van een kabouter of zelfs van een feetje…”, legt Yannick uit. BIG CHOUFFE mag je wel vrij letterlijk nemen, want met een hoogte van 36 cm en een diameter van 10,8 cm, past er maar liefst 1,5 liter bier in één fles. Door de toetsen van verse koriander en fruitige accenten, krijgt het bier een licht hoppige smaak.

Vanaf september 2018 zijn de flessen van de gelimiteerde collectie verkrijgbaar bij bierhandelaars, in grootwarenhuizen, in de CHOUFFE-shop.  BIG CHOUFFE is ook in een aantal andere landen kopen zoals Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Israël en China.