Sta jij straks op het podium in een bomvol Theater Amsterdam met de Entree Award ‘Bierspecialist in de horeca 2019’, powered by Mise en Place? Ben jij de man of vrouw die gasten een optimale bierbeleving biedt? Zet jij bier letterlijk en figuurlijk op de kaart in de horeca? Kortom: heb jij de x-factor? Schrijf je dan nu in! Heb je bierkennis en weet je die ook goed over te dragen op collega’s en gasten? Leer jij gasten nieuwe smaken kennen? Kom je met verrassende alternatieven als het bier dat ze willen drinken niet op je kaart staat? Heb je mooie suggesties bij het gerecht dat ze kiezen? Dan wil de vakjury graag kennis met je maken!

Wat er gaat gebeuren
Na je aanmelding kijken we of je aan alle criteria voldoet. Als dat het geval is, nodigen we je uit op woensdagochtend 25 september op de beurs Gastvrij Rotterdam voor een theoretische toets. De beste 20 gaan naar ronde 2 op woensdagmiddag voor praktische proeven op 5 deelgebieden (leuk: deze 20 krijgen later in het jaar een masterclass van Fiona de Lange). De beste 10 kandidaten gaan door naar de challenge aan het eind van de middag. De 5 kandidaten die overblijven zijn genomineerd voor de titel Bierspecialist in de Horeca 2019 en krijgen een bezoek van de jury. Op 25 november horen zij tijdens de Entree Awards in Theater Amsterdam wie de titel wint.

Winnaar
Als winnaar maak je onder andere een trip naar het Oktoberfest in München in 2020 en ben je in 2020 zelf jurylid. Het is een eer die niet alleen afstraalt op jou als winnaar, maar ook op de horecazaak waar je werkt! Een oorkonde en een award zijn de bewijzen dat je de x-factor hebt. Belangrijker nog is dat jij degene bent die bier binnen de horeca de positie geeft die het verdient!

Hoe je mee kunt doen
Stuur voor 1 juli een mail naar kcvb@servicecenter4h.com met de volgende gegevens:

• NAW-gegevens (incl. evt. LinkedInprofiel)
• Geslacht/leeftijd
• Telefoon/email
• Horecazaak (inclusief website)
• Relevante werkervaring (minimaal 3 jaar in horeca)
• Aantal bierstijlen op de kaart (pdf meesturen)
• Bron van bierkennis (opleiding/ervaring)
• Motivatie: waarom wil je de Bierspecialist in de Horeca 2019 worden? En waarom vind je dat je de titel verdient?

Ken je een collega die jij een echte specialist vindt? Moedig hem of haar dan aan om mee te doen. De inschrijving sluit op 1 juli 2019.

De jury
Arvid Bergström (Proef Bier, biersommelier)
Charles van Goch (Mise en Place, KCVB)
Puck Kerkhoven (foodjournalist, auteur)
Fiona de Lange (biersommelier, cicerone, zytholoog, auteur)
Gerard Molenaar (Entree Magazine)
Alain Schepers (Bierista, biersommelier)
Fedor Vogel (Bier! Magazine)
Pepijn van der Waa (Brewtaste, Nederlands Kampioen biersommelier)