Na de derde editie met meer dan 1500 bezoekers in 2019, een vierde ‘online’ editie in 2020, vindt op zondag 12 september 2021 de vijfde editie van het ‘Gimmert Gist Speciaal Bier Festival’ plaats. Dit jaar éénmalig op de tweede zondag in september in plaats van de gebruikelijke tweede zondag in juli. Gimmert Gist is een initiatief van een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met Café Gij&Ik en Heeren van Ghemert.

Het bierfestival zal plaatsvinden op basis van de huidige geldende maatregelen waarbij maximaal 750 entreekaarten online verkrijgbaar zijn en je welkom bent op vertoon van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Ondanks deze éénmalige andere opzet is het uitgangspunt voor deze vijfde editie van Gimmert Gist wederom het proeven van mooie en kwalitatief hoogstaande streekbieren. Daarnaast staat de sfeer hoog in het vaandel. De unieke locatie op het Ridderplein tegenover een middeleeuws kasteel in combinatie met lekker drinken en goed eten moet zorgen voor een bruisend festival voor jong en oud. Om 13.00u zullen de eerste vaten door de diverse brouwers aangeslagen worden, waarna er tot omstreeks 19.00u meer dan 40 verschillende bieren geproefd kunnen worden. Er is dit jaar wederom gekozen om uitsluitend lokale en regionale ambachtelijke brouwerijen een podium te geven. Enerzijds om de lokale en regionale biercultuur te versterken, anderzijds omdat vorige edities hebben bewezen dat onze regio ontzettend veel mooie brouwerijen en bieren herbergt.

Dit jaar is het festival vanwege de huidige maatregelen éénmalig afgesloten en alleen te bezoeken door de bierproevers die van tevoren online een ticket hebben gekocht. Op het festival zelf worden geen entreekaarten verkocht. Bij de ticketprijs van €13,50 is een proefglas, festivalflyer en één consumptiebon inbegrepen. Mocht je geen ticket hebben kunnen bemachtigen, dan ben je uiteraard welkom om lekkere speciaalbieren te proeven op de terrassen van Café Gij&Ik en Heeren van Ghemert.

Gimmert Gist – Speciaal Bier Festival

Zondag 12 september 2021 13.00u – 19.00u

Ridderplein in Gemert

www.gimmertgist.nl & www.facebook.com/gimmertgist