De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is onlangs bekendgemaakt. Lindeboom was in de strijd om de wereldtitel met twee bieren: Gouverneur Blond en Gouverneur Dubbel. Bij de zeven speciaalbieren van Lindeboom die in eerdere rondes geëerd zijn in de competitie World Beer Award 2021 met medailles, waren deze twee bieren al Country Winner. Gouverneur Blond is nu verkozen is tot lekkerste Blond Bier van de wereld.

De World Beer Awards is een jaarlijkse wereldwijde competitie waarbij bierspecialisten in een blindproeverij bieren selecteren en bekronen. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De jurering gebeurt wereldwijd in meerdere rondes en wordt afgesloten met een finale waarin de ‘Country Winners’ de strijd aangaan voor de wereldtitel ‘Best beer in the World’.

Lindeboom
Lindeboom is een familiebrouwerij in de vijfde generatie, die zijn oorsprong heeft in 1870. De Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij focust op het brouwen van kwaliteitsbieren: Gouverneur speciaalbieren, Venloosch Alt en Witbier en de Lindeboom bieren. Directeur Paul Joosten: “De Lindeboombrouwers brouwen met enthousiasme, onafgebroken strevend naar ontwikkeling en met de dagelijkse inzet van allen. Voorop staat de ambitie van de brouwers van Lindeboom om smakelijk bier te brouwen.”