Het einde van 2019 komt langzaam maar zeker in zicht. Tijd voor lijstjes met goede voornemens, oliebollen van de lokale kraam en een koud glas champagne. Allemaal tradities die onlosmakelijk zijn verbonden met Oud & Nieuw. Grolsch komt deze jaarwisseling echter met een feestelijk bier-alternatief om het nieuwe jaar in te luiden: Finale. Een bier voor champagne-momenten. De verschillende Spaanse druiven geven het bier een mooie fruitige smaak. Door het gebruik van champagnegist krijgt het bier het karakter van een wijn met een strakke en droge afdronk

Ondanks dat Nederlanders graag een glaasje alcohol drinken tijdens de jaarwisseling (68%) hoeft dit niet per se champagne te zijn (61%). De helft van de Nederlanders drinkt dat eigenlijk alleen omdat het erbij hoort (46%), blijkt uit onderzoek van Team Vier in opdracht van Grolsch*. Grolsch komt deze jaarwisseling daarom met een feestelijk bier-alternatief om het nieuwe jaar in te luiden: Finale. De Meesterbrouwers van Grolsch ontwikkelen samen met andere bierliefhebbers continu nieuwe bieren in de Grolsch Proeverij. Een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de Proefbrouwerij van Grolsch. De laatste editie van dit jaar is Finale, een bier gebrouwen met druiven en champagnegist. De verschillende Spaanse druiven geven het bier een mooie fruitige smaak. Door het gebruik van champagnegist krijgt het bier het karakter van een wijn met een strakke en droge afdronk. Voor iedereen die zoekt naar een feestelijk alternatief voor champagne (35%) en voor alle mannen die met Oud & Nieuw gewoon liever een biertje drinken (34%). Een feestelijk bier dat perfect is om samen het nieuwe jaar mee in te luiden of te drinken tijdens andere ‘champagne-momenten’.

Een gewonnen finale met een fles als trofee

“Als brouwer werk je niet dagelijks met ingrediënten als druiven en champagnegist; het brouwen van dit bier was dan ook een uitdaging”, aldus Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch. “Het plan was om dit bier voor mijn bruiloft in 2018 te brouwen, maar het lukte me toen niet om het precies te brouwen zoals ik voor ogen had. Het ontdekken van iets nieuws kost tijd en vergt discipline. Ik ben nu enorm trots op het eindresultaat. Het voelt als een gewonnen finale met deze fles als trofee. Ik hoop dat iedereen er deze jaarwisseling net zo van geniet als ik.”

Van Grolsch Finale (70cl) zijn slechts 6.000 flessen gebotteld. Een fles heeft een adviesprijs van € 12,99 en is exclusief verkrijgbaar bij PLUS Supermarkten vanaf zondag 24 november (en zolang de voorraad strekt). Grolsch finale is tevens op de tap verkrijgbaar in de Proeverij Cafés van Grolsch, zie www.grolsch.nl/proeverij voor de locaties.

* Over het onderzoek | Het onderzoek is uitgevoerd door Team Vier onder 1.007 Nederlanders (18+) in november 2019.