Grolsch introduceert Grolsch Herfstbier 0.0% als onderdeel van de Grolsch Proeverij met daaraan voorafgaand een exclusieve primeur voor de Military Enschede-Boekelo. Als marktleider in het Herfstbok segment biedt Grolsch met Grolsch Herfstbier 0.0% als eerste grote brouwer een verantwoord alternatief voor het najaar. Met deze introductie speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Consumenten maken bewustere keuzes en kiezen daarbij steeds vaker voor een alcoholvrij bier. 

Grolsch Herfstbier 0.0% is zacht zoet van smaak met het aroma van karamel en de subtiele tonen van chocola, rozijnen en koffie. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken is Meesterbrouwer Guy Evers er opnieuw in geslaagd om op geheel natuurlijke wijze een smaakvol, alcoholvrij speciaalbier te brouwen. Bestaande alcoholvrije (speciaal)bieren zijn allemaal verfrissend. De uitdaging voor Meesterbrouwer Guy Evers was op zoek te gaan naar de kenmerkende, volle smaken zoals chocola en rozijnen die een consument zoekt in het najaar.

Grolsch Proeverij

Grolsch introduceert Herfstbier 0.0% als onderdeel van de Grolsch Proeverij. Dit betekent dat Grolsch Herfstbier 0.0% vanaf begin november exclusief verkrijgbaar is in geselecteerde Proeverij cafés verspreid over het land. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij worden bierliefhebbers in Proeverij cafés actief gevraagd naar hun mening over het bier. Anke Klumpers, Innovatie Manager bij Grolsch: “We zijn erg benieuwd naar de reacties van consumenten op Grolsch Herfstbier 0.0%. Aan de hand de reacties gaan we bepalen of het bier vast wordt opgenomen in het assortiment.” De Grolsch Proeverij heeft dit jaar al meerdere succesvolle nieuwe speciaalbieren voortgebracht zoals de Grolsch Blonde Saison en Grolsch Volle Dubbel.

Military Enschede-Boekelo

Grolsch gunt de exclusieve primeur van dit nieuwe bier aan de Military Enschede-Boekelo. Robert Zandstra, voorzitter Military Boekelo-Enschede: “Grolsch en de Military hebben beide verantwoord alcoholgebruik hoog in het vaandel staan. Ieder jaar besteden we hier gezamenlijk aandacht aan tijdens de Military. De primeur van Herfstbier 0.0% past hier dan ook perfect bij.” De Military vindt plaats van 10 tot en met 13 oktober.

Verkrijgbaarheid

Voor zowel de Grolsch Proeverij als de Military Boekelo-Enschede geldt dat Grolsch Herfstbier 0.0% op fles verkrijgbaar is. Tijdens de Military zal het bier verkrijgbaar zijn bij vrijwel alle horeca verkooppunten. Alle Grolsch Proeverijzaken kunnen gevonden worden op www.grolsch.nl/proeverij. Grolsch Herfstbier 0.0% is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.