Marc Janssen presenteerde donderdag 16 mei vol trots het nieuwste speciaalbier uit de Grolsch Proefbrouwerij: Grolsch Zomerzon. Het bier is geïnspireerd op Grolsch Zomergoud. Een bier dat zo’n vijfentwintig jaar geleden werd geïntroduceerd. De brouwer destijds was Guy Evers. Voor Zomerzon heeft Marc samen met Guy een nieuw recept bedacht. Het resultaat is een fris en licht bier met een zomerse uitstraling en 4,8% alcohol.

Grolsch Zomerzon is vanaf eind mei verkrijgbaar in geselecteerde horecagelegenheden, de zogenaamde Proeverij Cafés. Grolsch Zomerzon is gebrouwen met vier soorten mout: gerst, tarwe, rogge en spelt. Hierdoor krijgt het bier zijn zonnige uitstraling. Tijdens het brouwen zijn vlierbloesems, lindebloesems en citroenschillen toegevoegd. Deze ingrediënten geven het bier een bloemige geur en een frisse afdronk. “Mijn collega Guy vertelde enthousiast over Grolsch Zomergoud. De ingrediënten die destijds zijn gebruikt voor dit bier waren de inspiratiebron voor Zomerzon. Ik ben erg trots op het eindresultaat. Een heerlijk fris bier om te drinken in de zomerzon!”, aldus Meesterbrouwer Marc Janssen.

Grolsch Proeverij
Sinds eind 2017 heeft Grolsch 12 nieuwe speciaalbieren geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij. De bieren worden in beperkte oplage gebrouwen in de Proefbrouwerij door Meesterbrouwer Marc Janssen. Vervolgens zijn de bieren tijdelijk verkrijgbaar in geselecteerde horecazaken in het hele land, de zogenaamde Proeverij Cafés. In de cafés wordt actief om feedback van bierliefhebbers gevraagd via de website of de bierapp Untappd. Mede door deze feedback zijn vijf van de twaalf bieren inmiddels verkrijgbaar in supermarkt en horeca. Dit zijn: Weizen-IPA, Session IPA, Saison, Kruidige Tripel en Klassieke blond. De laatste twee in dit rijtje zijn verkrijgbaar in de iconische bruine beugelfles van Grolsch. Grolsch Zomerzon is verkrijgbaar in de diverse Grolsch Proeverij Cafés. Op zoek naar een Proeverij Café bij u in de buurt? Bezoek dan www.grolsch.nl/proeverij. Uiteraard zolang de voorraad strekt.