In de twee hardst groeiende segmenten van de Nederlandse biermarkt introduceert Grolsch twee nieuwe bieren: de Radler Minder Zoet en de Frisbittere IPA. De nieuwe Frisbittere IPA heeft naast de herkenbare bittere IPA smaak, tevens sterke aroma’s van citrus en tropisch fruit.

Grolsch Frisbittere IPA is een lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 5,5%. De geur kenmerkt zich door stevige citrus- en fruitaroma’s. In de mond maken deze aroma’s plaats voor een frisbittere bite. De aroma’s en smaak zijn grotendeels te danken aan het gebruik van de speciale samengestelde Aloha-hop. Frisbittere IPA is eerder al getest in het Grolsch Proeverij-programma. In dit programma wordt een unieke serie speciaalbieren gebrouwen in de Proefbrouwerij, deze bieren zijn verkrijgbaar in geselecteerde cafés. Vanwege het succes in de Proeverij is de IPA nu landelijk geïntroduceerd. Inspelend op de gezondheidstrend heeft Grolsch de nieuwe Radler Minder Zoet ontwikkeld die geen toegevoegde suikers heeft en daarmee dus uitsluitend suikers uit echt vruchtensap bevat.

“Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar verfrissende dranken zonder toegevoegde suikers en daar past Grolsch Radler Minder Zoet perfect bij. We hebben er bewust voor gekozen om de toegevoegde suikers niet te vervangen door zoetstoffen waarmee een zoete smaak kunstmatig in stand zou worden gehouden. Grolsch kiest er daarmee voor om de consument te laten wennen aan een minder zoete smaak op weg naar een gezondere toekomst. Deze Radler is door het weglaten van de toegevoegde suikers daadwerkelijk minder zoet en daardoor juist heel verfrissend” aldus Grolsch Marketing Manager Melanie Koning.