Op 22 december lanceerde bierbrouwer Grolsch haar vierde – en laatste van dit jaar – limited edition specaalbier: Geluk. Eerder dit jaar werden Geloof, Hoop en Liefde gelanceerd. Met de vierdelige serie speciaalbieren wil Grolsch Nederlanders een hart onder de riem steken in een periode waarin COVID-19 nog steeds aanwezig is. De vier thema’s zijn gebaseerd op de blaadjes van een klavertjevier, een krachtig en herkenbaar symbool dat staat voor voorspoed. De bieren verschijnen in gelimiteerde oplage. Grolsch Geluk (9,8% vol) is een winter-quadrupel met een mooie diepdonkere kleur.

Aan het eind van 2021 blikt de Enschedese brouwer terug op een jaar vol Hoop, Geloof en Liefde. Gevoelens die nodig zijn om door moeilijke tijden heen te komen, maar de afgelopen periode soms lastig te vinden waren. Gelukkig bracht het jaar ook mooie dingen, zoals de spontane samenwerking met brouwerij Hoop uit Zaandijk, waar een geschil werd opgelost door het gezamenlijk brouwen van een uniek Vredespijpje. Een prachtig voorbeeld dat laat zien dat er altijd hoop is. En nu is het tijd voor het slotstuk van het jaar én voor het volgende hoofdstuk: Geluk.

Anders dan gehoopt

“Natuurlijk hadden we allemaal gehoopt dat we 2021 anders zouden eindigen. Toen we deze serie speciaalbieren bedachten, hadden we niet kunnen denken dat we nu nog steeds met allerlei beperkende maatregelen te maken zouden hebben”, vertelt Juan Pérez Nijhuis, Brand Manager Grolsch Speciaalbier. “Toch komt in dit laatste Proeverij-bier van 2021 alles samen: we laten een lastig jaar achter ons en blijven vooruit kijken. Samen willen we dan ook proosten op een 2022 vol Geluk.”

Het nieuwe bier Geluk

Grolsch Geluk (9,8% vol) is een winter quadrupel met een mooie diepdonkere kleur. Meesterbrouwer Marc Janssen hierover: “Als twist heb ik een klein beetje zoethout en bergamot toegevoegd, waardoor het bier aroma’s van karamel, citrus en een héél klein beetje drop krijgt. Je hele smaakpalet wordt geprikkeld. Zoet, zout, zuur en bitter. Met een heerlijke lange afdronk. Dat is voor mij écht geluk.” 

Verkrijgbaarheid

Grolsch Geluk (45cl) is beperkt verkrijgbaar. De beugelflessen worden vanaf deze week verkocht bij Mitra slijterijen en zodra het weer kan bij Grolsch Proeverij Cafés door het hele land.