De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2018 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze nieuwe titel. Lang leek de New England IPA van Emelisse er vandoor te gaan met deze prijs. Echter, in december wist een Friese held toch aan het langste eind te trekken. Grutte Pier Elixer Beerenburg Infused wint de titel ‘Bier van het jaar 2018’. Ruim 98% van de stemmers zei in december namelijk ‘Ja’ tegen deze bijzondere Imperial Stout uit Friesland. De Bier van het jaar verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine. 

Grutte Pier – Elixer Beerenburg Infused 

De naam van dit bijzondere bier doet het al vermoeden; deze Imperial Stout is infused met Boomsma Beerenburg. Daarmee is het donkere bier mild van smaak en is in de afdronk de kruidige smaak van kalmoes waarneembaar. Deze unieke smaak heeft de consument duidelijk kunnen overtuigen. Door de vele positieve stemmen heeft Grutte Pier deze verkiezing dan ook terecht gewonnen. Mitra en Bier! magazine feliciteren Grutte Pier met deze mooie prestatie! 

Bier van het jaar verkiezing 

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine elke maand een bepaald speciaalbier uit. Sinds januari 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’. Vanaf 2018 deden deze bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Op mitra.nl konden liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen op het bier van de maand. De bezoeker kon bij het stemmen aangeven of hij het bier goed of niet goed vond. Uiteindelijk resulteerde dit in een overallscore. In 2018 heeft Grutte Pier Elixer Beerenburg Infused de beste overall score behaald en is daarmee de eerste winnaar van de Bier van het jaar verkiezing. 

Bekijk de einduitslag op https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar/winnaar-2018 

Nieuwe kansen in 2019 

Ook in 2019 selecteren Mitra en Bier! magazine elke maand een bijzonder bier dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2019’. In januari is De Molen – Said & Done verkozen tot Bier van de maand en daarmee dus de eerste kandidaat in het nieuwe jaar. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar