Timmermans en Guinness hebben de handen ineen geslagen voor de creatie van een uniek brouwsel, een authentieke en artisanale cuvée. Guinness en Timmermans hebben een buitengewone blend gecreëerd op basis van drie unieke bieren: de Guinness Special Export (exclusief gebrouwen voor John Martin’s sinds 1944), de West Indies Porter (recept daterend uit 1801) en Timmermans Oude Kriek.

Een Belgo-Iers verhaal

Wanneer twee iconische brouwerijen – Timmermans en Guinness – besluiten om hun naam aan elkaar te verbinden en 5 eeuwen geschiedenis en vakmanschap te delen, kan dat niet anders dan een uitzonderlijk bier opleveren! Timmermans ontstond in 1702 en is de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld. Ze werd beroemd met haar bieren van spontane gisting zoals oude gueuze, faro of haar meermaals bekroonde kriekbieren. Enkele decennia later, in 1759 om precies te zijn, opende Guinness de deuren. Naast haar bekendheid omwille van haar originele en creatieve communicatie, groeide Guinness uit tot één van de grootste brouwerijen in Europa. Haar bekende stout, met bijna zwarte kleur en romige schuimkraag, wordt in de hele wereld gedronken. De twee Huizen bundelden hun krachten voor de creatie van een authentieke en artisanale cuvée. Timmermans en Guinness blijven zichzelf continu vernieuwen om aan de steeds hogere verwachtingen van de consumenten te voldoen, en streven voortdurend naar nieuwe smaakervaringen. 

Anthony Martin, CEO van John Martin: “Mijn overgrootvader had de eer om de eerste officiële importeur van Guinness in België te worden. Meer dan een eeuw later zijn we niet enkel trots omdat we dit nog steeds zijn, maar ook omdat we deze rol verder ontwikkeld hebben. Het ‘smaakhuwelijk’ tussen deze twee iconische brouwerijen – Timmermans en Guinness – is dan ook heel belangrijk voor ons. Dit symboliseert een samengaan van het hart en van smaken. Dit gaat veel verder dan een louter commerciële relatie tussen onze twee huizen. Het nieuwe bier brengt tot uiting wat we altijd gewild hebben: ons vakmanschap delen, terwijl we blijven innoveren om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen.”

Het nieuwe smakelijke bier, ontwikkeld door Masters Brewers Willem Van Herreweghen en Peter Simpson, biedt een verfijnd samenspel van de geroosterde gerst van de stout en de kersen van de Lambiek die het geheel een zure toets geven. Het bier zal verkrijgbaar zijn in flessen van 75cl en van het vat op een aantal plaatsen. Het zal ook online beschikbaar zijn via www.brtimmermans.be. Maar haast u, er zullen slechts 2.000 flessen te koop worden aangeboden!