Na ruim 260 jaar historie is het Ierse biermerk Guinness met een alcoholvrije variant verkrijgbaar in Nederland. Met dezelfde smaak en vrijwel dezelfde ingrediënten, maar zonder alcohol en met weinig calorieën, biedt Guinness een bier voor ieder moment. Vanaf medio oktober is het bier te koop bij Albert Heijn en de betere slijter en de Ierse pub. De St. James’s Gate-brouwerij in Dublin heeft vier jaar lang onderzoek gedaan om dit traditionele bier zonder alcohol te brouwen.

Denk je aan Guinness, dan denk je aan het zachte, donkere bier met de karakteristieke schuimlaag. De St. James’s Gate brouwerij in Dublin heeft vier jaar lang onderzoek gedaan om dit traditionele bier zonder alcohol te brouwen. En met succes! Aisling Ryan, Innovation Brewer at St James’s Gate: “Kwaliteit staat voorop, zo ook bij onze 0.0. Afgelopen jaren hebben we veel innovaties doorgevoerd waarmee we deze unieke biervariant op de markt kunnen brengen. We kunnen niet wachten op de reacties.”

Verantwoorde keus
Steeds meer bierliefhebbers kiezen voor een alcoholvrije variant. Dat is ideaal voor tijdens de lunch, voor na het sporten of als BOB. Maar ook voor de bewuste drinker is de nieuwe variant goed nieuws. Het bier bevat maar 16 calorieën per 100 milliliter, wat neerkomt op zo’n 70 calorieën per blik van 44cl. Gráinne Wafer, Global Brand Director, Guinness: “We zien dat alcoholvrije speciaalbieren steeds meer gedronken worden, op verschillende gelegenheden en momenten van de dag. De voorwaarde is wel dat deze varianten niet inboeten op smaak. De smaak van de alcoholvrije Guinness is daarom identiek aan de reguliere Guinness, inclusief de karakteristieke schuimkraag.”

Uniek brouwproces
De start van het brouwproces van de 0.0 verloopt traditioneel: het samenvoegen van water, gist, hop en gerst. De stap die daarna volgt is een uniek koude-filtratieproces wat de alcohol eruit haalt, waardoor de smaak behouden blijft. Het resultaat is een donker, robijnrood bier met hints van chocola, koffie en geroosterde noten. De blikjes Guinness 0.0 bevatten, net als reguliere blikjes Guinness, dezelfde ‘widget’. Dit is een klein balletje dat bij het openen zorgt voor wervelende wolken in het bijna zwarte bier, die zich vormen tot een stevige, volle, romige schuimkraag. Daarmee garandeert Guinness dezelfde smaak en karakteristieke schuimkraag als bij een getapte pint in de pub.

Over Guinness
Guinness werd in 1759 opgericht toen Arthur Guinness een 9.000-jarige huurovereenkomst tekende op St. James’s Gate Brewery in Dublin. Guinness is ’s werelds meest populaire stout. Het iconische bier wordt wereldwijd in 49 landen gebrouwen en in meer dan 120 landen verkocht.