Gulpener steeds duurzamer en biologischer
Bierbrouwer Gulpener gelooft in verduurzaming van de voedselketen door gebruik te maken van biologische grondstoffen. Daarom stelt Gulpener als doel om jaarlijks 10% meer biologische grondstoffen in zijn bieren te verwerken. Dat is een van de ambities die de brouwer voor de periode tot 2030 heeft. Een eerste stap wordt eind 2018 gezet, wanneer een nieuw brouwhuis in gebruik wordt genomen. Dit moet, in zijn formaat, het meest duurzame brouwhuis van Europa worden. Gulpener wil uiterlijk in 2030 al het bier brouwen zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Tegen die tijd draait de brouwerij volledig op groene energie.
Gulpener gebruikt de vervuilingsgraad van het jaar 2017 als ijkpunt en spreekt de ambitie uit om nooit méér te vervuilen dan in 2017, ongeacht eventuele toekomstige groei in volume. Onder vervuiling vallen onder andere de CO2-uitstoot en de afvalstromen van de brouwer.