Gulpener Bierbrouwerij BV is de winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een Nederlandse onderneming die excelleert op het terrein van duurzaam ondernemen. “Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf”, aldus de jury van de Koning Willem I Prijs. Gulpener maakt gebruik van lokale producten en grondstoffen voor de bierproductie. “Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.”

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “Wij zijn waanzinnig blij met deze kroon op ons werk. Bijna 25 jaar duurzame inspanningen die ooit begonnen is met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren. En als kroon op ons werk hebben we dit jaar het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Deze prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die er toe doen.”

De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit vooraanstaande ondernemers en deskundigen. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van de jury. De prijzen werden woensdagavond 25 november 2020 in aanwezigheid van Hare Majesteit koningin Máxima uitgereikt door de voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Prijs en president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot. Het evenement was vanwege Covid-19 voor het eerst in de historie via een livestream te volgen vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam. De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, MKB-bedrijf en een onderneming die excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap.