Een nieuwe mijlpaal voor De Prael Den Haag. Donderdag 16 juli lanceert de Haagse brouwer samen met wethouder van Alphen en nachtburgermeester Pat Smith het eerste echte Haags gebrouwen bier van De Prael, Haghe Blond. Na een uitdagende klus om een brouwinstallatie op te bouwen in het voormalige magazijn van de Haagse Energiecentrale aan het Esperantoplein is het brouwhuis eind mei in gebruik genomen. De Haagse brouwerij heeft sindsdien niet stil gestaan.

Donderdag 16 juli zullen de eerste liters van de eigen gebrouwen De Prael Haghe Blond uit de tap stromen bij De Prael Den Haag. De Haagse wethouder Bert van Alphen (sociale zaken en werk) zal om 19:30 uur samen met nachtburgemeester Pat Smith onder het oog van vrienden en genodigden de Haghe Blond en het Haagse bier van De Prael officieel lanceren. Vanaf 18:00 uur is er al de mogelijkheid om gratis een proefglas van het bier te drinken en te proosten op Haags Praelbier.

De Haghe Blond is een Kölsch van 5,7%. Een traditioneel bier, bovengistend en ongefliterd. Het bier is van hoge gisting met een unieke pittige bitterheid. Het bier smaakt bitter, hoppig en heeft citrustonen en ruikt vrij moutig. Met een mooie blonde kleur is het een klassiek bier en een welkome dorstlesser gebrouwen met Haags duinwater.