Zaterdagavond 24 september 2022 vond in Zoetermeer na twee jaar eindelijk het feestje plaats naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van GeuszBier in 2020. Natuurlijk ging dat gepaard met de lancering van een nieuw bier van Geusz, de Geusz Pympel, als aanvulling op de vijf reeds bestaande smaken Tripel, Dubbel, Blond, Oker en Geusz Reserva. Brouwer Kris Boelens was uit Belsele (B) overgekomen om het donkerblond bier van 7% met hergisting op de fles te lanceren. Een bier met hints van koriander, een vleugje fruit en een mooi bittertje.

GeuszBier is een initiatief van vier vrienden die vonden dat Zoetermeer ook een ‘eigen’ bier binnen de stadsgrenzen hoorde te hebben. En dat moest vooral een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier zijn, een Geuszen-bier, gebaseerd op de (Geuzen)historie van de stad en de omgeving. Daarbij zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Uiteindelijk vonden zij de geschikte partner in België, in Belsele bij Sint Niklaas. Brouwerij Boelens is een ambachtelijke bierbrouwerij in het Oost-Vlaamse Belsele, opgericht rond 1850, met wie zij samen Geusz in één klap op de Zoetermeerse kaart wisten te zetten in 2015.

Op het feest van Geusz introduceerde de brouwer himself Kris Boelens tijdens zijn speech het zesde Geusz-bier: Geusz Pympel, een donkerblond bier van 7% met hergisting op de fles, met hints van koriander, een vleugje fruit en een mooi bittertje. Alle aanwezigen, inclusief burgemeester en wethouders, werden vervolgens aan het ‘pympelen’ gezet waarmee het feest echt losbarstte.

Geusz is op een groot aantal adressen het Zoetermeerse te verkrijgen, zowel bij bar/cafés, restaurants als slijterijen en kaasspecialisten en het bier is zeker een reden voor een bezoek aan Zoetermeer.