Bierliefhebbers kunnen deze zomer ook genieten van vers getapte Heineken® 0.0 in cafés en restaurants. Het alcoholvrije pilsener dat vorig jaar werd geïntroduceerd, is vanaf nu ook op tap beschikbaar in een selectief aantal horecazaken in onder andere Eindhoven, Zwolle en Amsterdam. 

David Lette, Marketing Directeur HEINEKEN Nederland: “De cijfers liegen niet. De alcoholvrije markt is ook vorig jaar flink gegroeid, met bijna 25%. Heineken 0.0 heeft daar een mooie rol in gespeeld. Ons alcoholvrije bier is in bijna 7000 bars en restaurants en vrijwel alle supermarkten op fles verkrijgbaar. Naast dat consumenten bewuster leven, kiezen ze ook steeds vaker voor alcoholvrij bier omdat het goed smaakt. Het wordt dan ook gebruikelijker om alcoholvrij bier te bestellen in de bar of op het terras, een mooie reden om te blijven innoveren. We starten nu met Heineken 0.0 op tap in zo’n 100 horecazaken in Nederland. Ik ben erg trots op deze ontwikkeling.”

Geert Minnart, Out of Home Directeur: “Samen met onze klanten zoeken we altijd naar mogelijkheden voor de ultieme gastbeleving. Met Heineken 0.0  beschikbaar op tap kunnen horecazaken gemakkelijk een perfect getapt alcoholvrij bier serveren. Ook is er een speciaal Heineken 0.0 glas ontwikkeld, zodat er een goed onderscheid te zien is tussen alcoholhoudend en alcoholvrij bier.”

Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer Heineken: “Voor mij is niets zo heerlijk als een vers getapt bier op een zonnig terras of bij een diner in een restaurant. Een mooi tapbier is lekker koud en verfrissend. Ik ben ontzettend blij dat we de tapbeleving nu ook met onze alcoholvrije variant kunnen gaan bieden. Zo komt de smaak nog beter tot zijn recht.”

Vers getapte Heineken 0.0 is nu bij een selectief aantal horecazaken in Nederland beschikbaar, onder andere bij Hockeyclub Pinoké, SS Rotterdam, Microlab Eindhoven en het Intratuin restaurant in Duiven.