Het initiatief ‘Help de Horeca’ heeft maar liefst €3,7 miljoen opgeleverd voor horecazaken in Nederland. Sinds de start van het initiatief ruim elf weken geleden, zijn meer dan 80.000 waardebonnen aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Een prachtig resultaat, waarmee alle deelnemende partners gezamenlijk horecaondernemers van circa 8000 horecazaken een hart onder de riem hebben kunnen steken. De actie is nu geëindigd. Gasten kunnen inmiddels weer genieten van mooie momenten in hun favoriete restaurant of café en de aanschafte waardebonnen kunnen verzilverd worden.

Samen sterker

Het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. De gevolgen van het coronavirus op de sector zijn enorm. Toch heeft het initiatief ‘Help de Horeca’ voor veel bedrijven een mooie bijdrage geleverd. De vaste lasten liepen immers door en inkomsten bleven uit. Via het platform Help de Horeca konden daarom waardebonnen aangeschaft worden door iedereen die de horeca in Nederland een warm hart toedraagt. Deze waardebonnen hielpen de ondernemers niet alleen aan inkomsten toen ze gesloten waren maar gaf ook steun, veel gasten gaven op deze manier hun support aan hun favoriete zaak. De bonnen kunnen nu de eet- en drinkgelegenheden weer open zijn, worden verzilverd door gasten.

80.000 waardebonnen

Om gedurende de sluiting van eet- en drinkgelegenheden de horecaondernemers van liquide middelen te voorzien, is dit bijzondere initiatief met meer dan 50 verschillende partners gestart. Door het kopen van een bon konden gasten hun favoriete café of restaurant door deze lastige tijd heen helpen. Dat er ruim 80.000 bonnen door horecaliefhebbers zijn aangeschaft laat zien hoeveel steun er is voor de Nederlandse horeca.

Partners

HEINEKEN Nederland is een van de partners die het initiatief heeft ondersteund. In totaal zijn er zo’n 50 partners aangesloten bij Help de Horeca. Alle aangesloten partners en deelnemende horecazaken zijn hier te vinden.