In juni lanceerden Bronckhorster Brewing Company en Feestfabriek Alles Komt Goed BV (de organisatie van onder andere de Zwarte Cross en Mañana Mañana) een nieuw hennepbier genaamd ‘De Groene Buizerd’. Het bleek een succes want binnen een dag vlogen alle buizerds over de toonbank en was het Achterhoeks Junglebier uitverkocht. De afgelopen maanden hebben de brouwers niet stilgezeten en zijn er, met een vernieuwde receptuur, vele liters hennepbier gebrouwen. De nieuwe batch Achterhoeks Junglebier is te koop via www.groenebuizerd.nl

Vanaf 11 december zijn de 0,75L flessen te bestellen voor zowel consumenten als slijters. Vanaf 15 december wordt De Groene Buizerd geleverd en is het beschikbaar bij diverse slijters door het hele land.De Feestfabriek en het team van Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company zijn na de lancering aan de slag gegaan met het verder ontwikkelen van het cannabisbier. Met het op de markt brengen van dit speciale bier wilden zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van hennep. Belangrijke ingrediënten zijn dan ook hennepzaden en hennepstelen. Deze werkzame stoffen in De Groene Buizerd zijn minimaal en wettelijk toegestaan. Door het te combineren met water, mout, gist, Nozem Oil en een beetje Zuid-Engelse hop wordt een originele smaak gerealiseerd. De CBD-olie is in deze nieuwe batch niet meer aanwezig. Desondanks blijft het een fris bier en met zijn 5% alcohol en lage gisting is het niet gebonden aan een jaargetijde én drinkt hij heerlijk door. Dus een vernieuwde receptuur, maar qua smaak en kleur vrijwel identiek aan de eerste batch. Volgens sommigen ruikt De Groene Buizerd naar vers gehooid gras en daarmee wordt dan ook direct de essentie van hennep in bier gevangen. De Groene Buizerd werkt, als hennepbier, niet hallucinerend maar wel geestverrijkend!

Genoeg Groene Buizerd 
Bij de lancering in juni visten veel mensen achter het net. De vraag was tientallen keren hoger dan het aanbod en daardoor was de batch (waarmee gedacht werd enkele maanden vooruit te kunnen) al binnen enkele uren volledig uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen is nu een zesvoudige hoeveelheid beschikbaar. Daarnaast is er een website ontwikkeld en zijn er social media-kanalen gemaakt. De Groene Buizerd heeft dus niet in het nest liggen luieren maar juist zeer hard gevlogen om voor deze nieuwe batch alles tot in de puntjes te regelen.

Achterhoeks Junglebier 
Het bier is groen, wat gerust bijzonder mag heten. Vooral wanneer een zonnetje door het glas kijkt, krijgt het een vrij uitgesproken groene kleur. Dit heeft mede bijgedragen aan de naam ‘De Groene Buizerd’ en aan de term ‘Achterhoeks Junglebier’. Nu de horeca dicht zit kunnen mensen een uniek en met liefde gebrouwen lokaal bier samen thuis nuttigen. De Groene Buizerd is dankzij de 0,75L fles zeer geschikt om te drinken in goed gezelschap. Uit de fles kunnen namelijk meerdere glazen geschonken worden en daardoor wordt het een gezamenlijk avontuur in de jungle. In die jungle is het soms overleven maar aan het eind van de tunnel is er licht. Groen licht!

Op 11 december kunnen zowel consumenten als slijters De Groene Buizerd bestellen. Consumenten kunnen om 15.00 uur een order plaatsen via de webshop op www.groenebuizerd.nl. Vanaf 15 december is De Groene Buizerd beschikbaar en dus ook te koop bij diverse slijters door het hele land. Vraag ernaar bij de lokale slijter. Zakelijke klant? Bestel via www.vanbieren.nl of neem contact op met verkoop@vanbieren.nl / 030-6332929.