De World Beer Awards 2023 – één van de prestigieuze bierwedstrijden ter wereld – heeft de sfeer bij Brouwerij Cornelissen tot euforische hoogten geduwd. Hun Herkenrode Cister werd immers bekroond met de unieke titel van ‘World’s best pale Belgian style blonde 2023’. De beste van de wereld dus in deze biercategorie. Daarnaast kreeg dezelfde Cister net als de King Mule Saison IPA ook nog eens de gouden medaille en titel ‘Belgian Winner’ om de hals. Vervolgens vielen nog vier andere bieren van de familiebrouwerij in de bronzen prijzen: Herkenrode Noctis, Limburgse Witte, King Mule IPA en King Mule Red Ale.

Sinds 2008 brouwt Cornelissen in samenwerking met de abdij van Herkenrode. In 2019 werden deze bieren herdoopt in Vesper, Noctis en Cister en in datzelfde jaar nog werd de Cister al gezegend met een gouden medaille op de World Beer Awards. De Herkenrode abdijbieren worden intussen in meer dan tien landen met smaak aan de lippen gezet. In België, Nederland en Italië. Maar ook in export is Herkenrode een gegeerd bier met klanten in de VS, Rusland en China. “In 2024 viert Cornelissen het 15-jarige jubileum van de Herkenrode bieren”, zegt een trotse CEO Jef Cornelissen Jr. “Door de verkiezing tot beste bier van de wereld zal de roep om de gelauwerde Herkenrode-bieren in het buitenland alleen maar toenemen. Maar we zorgen ervoor dat ook iedereen in België van een Cister, een Noctis of een Vesper kan genieten. Dat gaat zeker het geval zijn in de Paardenstallen in de abdij van Herkenrode en in de betere horecazaken.”

Over Brouwerij Cornelissen

Met Jef Cornelissen Jr. staat de zesde generatie aan het roer van de Limburgse Brouwerij Cornelissen. Onder zijn impuls werd het aanbod bieren grondig hertekend en sindsdien groeit de export – tegen de trend van dalend bierverbuik in – exponentieel. Hun trotse pilsbier Pax Pils haalde al heel wat gerenommeerde prijzen binnen. Daarnaast verovert Brouwerij Cornelissen de internationale markten met zijn nieuwe en vernieuwde ambachtelijke speciaalbieren waaronder het gamma Herkenrode, Kriekenbier, King Mule en Limburgse Witte. Allemaal bieren die jaarlijks medailles wegkapen op internationale bierconcours.