Hertog Jan lanceert een nieuw speciaalbier om horecaondernemers te steunen in deze moeilijke tijden. Vanaf 29 april kunnen consumenten het nieuwe speciaalbier Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel. De Arcense brouwer doneert alle verkoopopbrengsten aan 24 horecazaken verenigd in het Hertog Jan Genootschap. 1.600 kruiken van het exclusieve speciaalbier liggen al bijna twee jaar te rijpen in de kelders van de brouwerij in Arcen. Met de actie wil Hertog Jan de 24 genootschapsleden een steuntje in de rug geven in deze onzekere tijden.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek over het initiatief: “Er ligt al lange tijd een heel bijzonder bier in onze kelders in Arcen te rijpen. We wilden dit bier bewaren voor een zeer bijzonder moment. Hoewel deze aanleiding alles behalve feestelijk is, vinden wij dit het moment om het bier te verkopen en daarmee onze Genootschapsleden een helpende hand toe te reiken.”

Warm, complex en gelaagd

Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft de complementaire smaken uit verschillende houten vaten samengebracht. “Grand Prestige Genootschap heeft ruim 18 maanden gelagerd in Kentucky Bourbon-vaten. Na de lagering hebben we ook gekneusde Colombia Supremo koffiebonen toegevoegd. Dit maakt dit vatgerijpte bier extra bijzonder”, aldus de meesterbrouwer. Het resultaat is een unieke blend waarin smaken van koffie, karamel, chocolade, vanille, kokos en verfijnde moutbitterheden in te herkennen zijn.

Online en eenmalig

De brouwers van Hertog Jan bewaren graag bijzondere bieren in de kelders van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Vanwege de beperkte ruimte, is de oplage van dit speciale bier daarom beperkt, er zijn slechts 1.600 kruiken beschikbaar. De verkoopprijs bedraagt €25,- per stuk excl. verzendkosten en consumenten kunnen de Grand Prestige Genootschap aanschaffen via de Hertog Jan online brouwerijwinkel op www.hertogjan.nl/genootschapsbier.

Wat is het Hertog Jan Genootschap?

De bieren van Hertog Jan verdienen het om met de grootste zorg geserveerd te worden, in een omgeving die past bij het hoogste gastheerschap. Waar ze met liefde en kunde worden getapt, op de juiste temperatuur en in hun eigen glazen. Dat tref je allemaal aan bij Het Genootschap van Hertog Jan. Een selectie van cafés waarvan we weten dat ze aan de hoogste normen voldoen. Als Hertog Jan iets bijzonders onderneemt, een nieuw speciaalbier introduceert of een evenement organiseert, dan doen we dat graag in deze cafés. Ze zijn verdeeld over heel Nederland, zodat er altijd wel één bij je in de buurt is. Meer informatie over de Genootschapsleden vind je op https://www.hertogjan.nl/genootschap/