Dertien jaar geleden werd er in de Hertog Jan Brouwerij voor het laatst Winterbier gebrouwen. Winterbier, waarvan het recept stamt uit de begin jaren ‘80, is vanaf half november weer verkrijgbaar in de horeca en supermarkt. Van 1 tot en met 4 november kan Winterbier exclusief gedronken worden bij een van de aangesloten locaties van Het Genootschap van Hertog Jan.

“Dertien jaar geleden was de term winterbier nog niet zo bekend in Nederland. Anno 2018 is winterbier zoals ‘winter ale’ bijna niet meer weg te denken uit het rijtje seizoensbieren. Hoog tijd om tijdens dit koude en gure weer het recept van Hertog Jan Winterbier er opnieuw bij te pakken”, aldus Hertog Jan brouwer Erik.

Hertog Jan Winterbier

Winterbier is een goudblond bier met een zeer fruitig aroma. Het bier is ondanks het hogere alcoholpercentage goed doordrinkbaar en heeft een volmondige, zoetige en licht bittere afdronk. Het bijzondere aan Winterbier is de kleur: waar andere winterbieren donkergekleurd zijn is Winterbier lichtblond. Winterbier is uitstekend te combineren met vis en wild. De vetheid van de vis is goed in balans met het bier. Het fruit samen met het hoge alcoholgehalte pakt het wild mooi op en brengt een verfrissend tintje in deze veelal sterke smaak.