Brouwerij Het Anker in Mechelen lanceerde onlangs een eigen webshop voor de populaire biermerken Gouden Carolus en Maneblusser. Je kunt er geen bieren of whisky van Het Anker kopen, maar wel allerlei andere artikelen zoals glazen, openers en zelfs Gouden Carolus wieleroutfits. 

Daarvoor hebben ze bij de brouwerij een logische verklaring. Op de gloednieuwe webshop vind je in opstart een 40-tal artikels opgedeeld in 3 categorieën: ‘bar & deco’, ‘sport & vrije tijd’ en ‘cadeau & inspiratie’. Die worden overal ter wereld aan huis geleverd. Daarvoor werkt de brouwerij samen met een ander Mechels bedrijf, ShopWeDo. De bestellingen worden voorbereid, ingepakt en opgestuurd vanuit hun magazijn aan industriezone Mechelen-Zuid. Wanneer je voor 22.00 uur bestelt, krijg je de producten de volgende dag al aan huis geleverd in België en Nederland.

Op verzoek van liefhebbers

“Wij krijgen al jarenlang vragen van liefhebbers wereldwijd om allerlei producten op te sturen”, zegt Zjef De Loose, marketing verantwoordelijke bij Het Anker. “Met deze webshop hebben we nu een gepast antwoord klaar, net op tijd voor de feestdagen. Dit is natuurlijk nog maar het begin. Zo bekijken we nu ook de mogelijkheden om glazen en geschenkartikelen te personaliseren. Daarnaast zitten we nog samen met de ECOkoeriers om de bestellingen in Mechelen binnenkort met de fiets aan huis te kunnen leveren.”

Geen bieren of whisky

Een kijkje op de webshop leert dat Het Anker geen bieren of whisky verkoopt online. Daarvoor hebben ze bij de brouwerij een logische verklaring: “Wij geloven dat bier en whisky mensen kunnen samenbrengen. Stap dus liever je lokale horecazaak of winkel binnen en vraag ernaar bij de medewerkers. Zij helpen je vast graag verder en kunnen vaak ook persoonlijke tips geven. Op onze website vind je een handige tool om een verkooppunt bij jou in de buurt te vinden.”