Brouwerij Dilewyns zet de volgende stap: uitbreiding! Maandag 4 juni is een hoogtijdag voor Brouwerij Dilewyns. Op deze dag komen er namelijk drie gloednieuwe tanks bij, rechtstreeks vanuit Italië voor gisting en lagering van elk 7500 liter. Speciaal hiervoor gaat het dak er tijdelijk af om de tanks te kunnen plaatsen.

Hiermee is brouwerij Dilewyns in staat om de smaak en eigenheid van Vicaris te blijven garanderen én nog meer in te zetten op kwaliteit. Een Vicaris is 14 weken onderweg van grondstof tot het eindproduct in je glas, en dit maakt het bier van Dilewyns uniek. Dankzij het niet filteren, niet centrifugeren noch pasteuriseren blijven alle goede en gezonde eigenschappen van bier aanwezig, en dat maakt het verschil. Door deze traditionele methode heeft het bier veel rijpingstijd nodig om de gist natuurlijk uit te laten zakken door middel van lagering, waardoor de brouwerij met een plaatsgebrek kampte. 

De brouwinstallatie zelf is voldoende groot, alsook de warme kamers en magazijnen die in 2015 reeds werden uitgebreid. Met deze uitbreiding is Dilewyns in staat om, volgens dezelfde authentieke methode, een groei te realiseren van 75%.  

Dilewyns stelt de brouwerij met de vernieuwde brouwzaal open voor het grote publiek op zondag 24 juni van 11-18u. Ter gelegenheid van deze opendeurdag bieden zij elke bezoeker een gratis consumptie aan.