De gezelligste biertuin van de Haarlemmermeer is eindelijk terug! Brouwers, live muziek en lekker eten, en dat een heel weekend lang. Nadat COVID-19 vorig jaar en eerder dit jaar roet in het eten gooide, kunnen bierliefhebbers 18 en 19 september weer heerlijk genieten van ruim 60 soorten bieren van maar liefst 12 brouwerijen.

Terwijl we genieten van meer dan 60 verschillende bieren, bandjes en een DJ, worden er ook diverse foodtrucks neergezet om de trek te stillen. Er is een EHBO, beveiliging en veel andere vrijwilligers om het evenement in goede, veilige banen te leiden. Ook aan de kleintjes is gedacht: er is een springkussen, een ballenbak en uiteraard limonade voor de dorst. Ben je de BOB of heb je even geen trek in alcohol? Er is uiteraard een alcoholvrij hoekje ingericht.

Maatregelen

Het organiseren van een evenement gaat in de huidige tijd niet zonder aanpassingen. Naast dat er vanuit de overheid de nodige maatregelen gelden, zorgt de organisatie voor een extra veilig evenement. Hierdoor is het noodzakelijk om een tijdslot te boeken. Aan de deur is het verplicht om een vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs te laten zien en er geldt een maximum aantal bezoekers van 750 personen per tijdslot. Ook is het terrein deze editie groter dan normaal zodat er meer ruimte is voor iedereen. Mensen kunnen zich vrij bewegen en er geldt na de controle geen afstandsregel van 1,5 meter meer.

Tickets

Wat ook anders is, is dat er dit jaar gewerkt wordt met een ticketsysteem. Kaarten kosten € 7,50 en geven toegang tot het hele terrein. Kinderen onder de 13 hoeven zich niet te registreren of een bewijs te tonen. Er wordt gewerkt met tijdsloten:

Zaterdag 18 september: 13:00 – 19:00 uur

Zaterdag 18 september: 19:30 – 23:00 uur

Zondag 19 september: 13:00 – 21:00 uur