Het valt meteen op na een zonnige dag in het Vondelpark: de enorme hoeveelheid zwerfafval. Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis wil daar samen met de bezoekers van het park iets aan doen. Het plan heet IJtje voor Karweitje: vul een vuilniszak met afval uit het Vondelpark en verdien een drankje in Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis. Een colaatje, appelsapje of een goed glas IJ-bier, bijvoorbeeld. IJtje voor Karweitje loopt de hele zomer.

Verdien een drankje met een volle vuilniszak
Zwerfafval in het Vondelpark zorgt al jaren voor een hoop ergernis bij veel Amsterdammers. Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis biedt bezoekers daarom een helpende hand. Deze zomer kan iedereen een speciale vuilniszak ophalen bij het nieuwe proeflokaal van Brouwerij ’t IJ. Vul je hem met afval uit het park, dan staat daar natuurlijk iets tegenover. Parkbezoekers die een volle vuilniszak inleveren, verdienen een drankje bij Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis. Een colaatje, appelsapje of een goed glas IJ-bier, bijvoorbeeld. De vuilniszakken kun je ophalen en inleveren bij een speciaal punt bij Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis. Op zonnige dagen deelt de Afvalbakfiets door heel het park zakken uit. Bij die speciale bakfiets kun je volle zakken ook meteen weer inleveren. Samen met afvalverwerker Renewi zorgt Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis dat het afval een nieuw leven krijgt.

Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis
Het tweede proeflokaal van Brouwerij ’t IJ is sinds 23 juni jl. officieel geopend. Op het prachtige terras naast het iconische modernistische gebouw kun je sindsdien terecht voor een goed glas bier en een heerlijk stuk pizza. Maar ook voor koffie, fris, salades en hapjes. Ook als je geen zin hebt om op te ruimen natuurlijk.