Dit jaar is Jan Linders voor de 7e keer op rij verkozen tot de Beste supermarkt in bier van Nederland. Om dit te vieren heeft de supermarktketen uit het zuiden samen met de Limburgse brouwerij Gulpener twee exclusieve bieren gebrouwen: Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel. De speciaalbieren zijn van en voor het Zuiden en daarom rust er een ludiek uitreisverbod op elke fles. Met een knipoog vraagt Jan Linders elke koper een eed af te leggen, waarmee hij belooft het bier enkel onder de rivieren te schenken.

Het brouwen van Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel bracht twee Limburgse familiebedrijven samen in een gedeelde passie: de liefde voor bier en voor streekproducten. Met de mooiste ingrediënten die de streek te bieden heeft, brouwden de bierkenners van Jan Linders samen met Gulpener Bierbrouwerij twee speciaalbieren om het Zuiden te vieren. Daarom rust er een ludiek ‘uitreisverbod’ op elke fles. Met een knipoog vraagt Jan Linders elke koper een eed af te leggen, waarmee hij belooft het bier enkel onder de rivieren te schenken. De genummerde 75 cl flessen zijn verpakt in een houten kistje met daarop de eed. In de video ter aankondiging van de introductie legt Leo Linders, Algemeen Directeur, zelf als eerste de eed af:

Ik zweer dat ik
als echte liefhebber

geniet van deze

met liefde gebrouwen speciaalbieren.

Ik zweer dat ik
met Onze Trots Blond
en Onze Trots Dubbel
het Zuiden zal vieren.

Ik zweer dat ik
als oprechte zuiderling
dit bier nimmer zal drinken
boven de rivieren.

Zo waarlijk helpe mij mijn trots op het Zuiden.

‘Onze Trots’ is één van de huismerken van Jan Linders met producten die de smaak van het zuiden vertegenwoordigen. Binnen deze lijn introduceert Jan Linders nu dus de eerste batch van Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel. In de smaak van Onze Trots Blond komt rijp fruit, specerijen, versgebakken brood en vanille naar voren. Onze Trots Dubbel kent tonen van Limburgse appelstroop, gedroogd fruit, vanille en zelfs chocolade en toffee. Hiermee krijgt het speciaalbierassortiment van Jan Linders, dat voor de feestdagen al is uitgebreid tot ruim 300 exclusieve speciaalbieren, er twee mooie bieren bij. Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel zijn vanaf 25 november in alle supermarkten van Jan Linders in gelimiteerde oplage verkrijgbaar.
Meer info: https://www.janlinders.nl/onzetrotsspeciaalbier/