Een nieuwe maand en dat betekent voor de Haarlemse craft bier brouwerij Jopen tijd voor wederom een gloednieuw bier. Want zoals elke maand, brengen zij ook in augustus 2021 weer een uniek, verrassend en modern craftbier uit met de vertrouwde Jopen-kwaliteit. ENTER THE MATRIX is deze maand het antwoord op de vraag hoe Jopen een iconische New England IPA kan brouwen die naast citrus en tropische tonen, ook rood fruit geeft in de smaak. Uiteraard weer een smaaksensatie voor de bierliefhebber.

Het nieuwe Jopenbier is ontstaan door het gebruik van Europese hopsoorten om zo de uitdaging van het rode fruit naar boven te halen in de smaak. Ze maken gebruik van een unieke Franse hopsoort Barbe Rouge in combinatie met de Duitse Calista en Mosaic. Waar de Amerikaanse hopsoorten bekend staan om hun aromatische intensiteit, brengt de ENTER THE MATRIX hetzelfde level met de Europese varianten. De New England IPA, NEIPA, verrast ook met 6,5% alc.vol, waar normaliter wordt gekozen voor Jopen NEIPA’s Session stijl met 5,3% of een Double NEIPA vanaf 8%. Resulterend in een juicy en hoppig Jopenbier met een fruitige en tropische en citrussmaak in combinatie met een lage bitterheid en een touch van rood fruit.

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craftbieren, voortgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de we are never done mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craftbier-pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.