Blond bier is misschien wel het favoriete speciaalbier van Nederland. Honderden jaren van tradities. Belgische recepten die volgens de overlevering van generatie op generatie zijn overgegaan. Ingrediënten die sinds mensenheugenis onveranderd zijn. Maar als Jopen zich er tegenaan bemoeit, wordt het creatiever en net even anders. De brouwers van Jopen breken met tradities en maken een 100% biologisch crafty blond bier. Soepel, moutig en met een licht zoete afdronk.

De brouwers van Jopen zijn niet vies van een experimentje: iedere week wordt er wel een nieuw bier ontwikkeld. Die constante ontdekkingstocht naar nieuwe ingrediënten, aroma’s en smaken leidt altijd tot verrassende resultaten. Dat is ook nu het geval, want Bio Blond combineert de vertrouwde soepele smaak van blond bier met tonen van vanille en banaan. Met een zachtzoete afdronk en een lage bitterheid. Het bovengegiste bier wordt bovendien gebrouwen met verschillende soorten granen voor een volle smaak en Europese Hallertauer hop, allemaal biologisch geteeld. “Bio Blond is gebrouwen met respect voor de Belgische biercultuur”, aldus Michel Ordeman en Lydian Zoetman (oprichters van Jopen). “Maar uiteraard geven wij er als craftbrouwer onze eigen Jopen-twist aan, door alleen biologisch verbouwde ingrediënten te gebruiken.”

Bio Blond

Moutig bier met een licht zoete afdronk en aroma’s van banaan en vanille.

Stijl: Blond bier

Alcohol: 6,5%

Drinktemperatuur: 6°C

Verkrijgbaar op: Blik, tap  Jopen Bio Blond heeft een adviesprijs van € 2,39 en is landelijk verkrijgbaar in de supermarkt (bijna alle filialen van Albert Heijn en geselecteerde winkels van Plus, Coop, Hoogvliet, Deka, Poiesz en Sligro), in de horeca, bij de betere slijterij en uiteraard op Jopenbier.nl